Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tolv drept i selvmordsaksjon i Irak

En selvmordsbomber drepte elleve andre mennesker i en aksjon i den irakiske byen Yusufiya, og åtte utenlandske soldater er omkommet i en eksplosjonsulykke i Sør-Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selvmordsbomberen kjørte en bil full av sprengstoff inn i en militær kontrollpost i Yusufiya, som ligger 5 mil sør for den irakiske hovedstaden Bagdad. Han og elleve andre mistet livet, mens 23 kom til skade da sprengstoffet eksploderte, sa en polititalsmann.

Sju ukrainske og en kasakhstansk soldat ble drept da de forsøkte å uskadeliggjøre et ammunisjonslager i Wasit-provinsen i de midtre delene av Irak søndag. En stor bombe gikk av da den skulle fraktes bort fra stedet, opplyste en polsk offiser.

- Sju andre ukrainere og fire kasakhstanere ble skadd i eksplosjonen, sa oberst Zdzislaw Gnatowski ved den polske hærens overkommando til nyhetsbyrået Reuters. Polen leder en flernasjonal divisjon som holder til i de midtre og sørlige delene av Irak.

USA og Storbritannia vil nå sende en ekspertgruppe til Irak for å vurdere sikkerheten i landet foran valget 30. januar sa den britiske statsministeren Tony Blair søndag. Blair beskrev selv situasjonen i Irak som «forholdsvis stabil».

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media