Tolv evakuert fra Oslo-brann

Ingen hjemme, men eksplosivt i Sars gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Leiligheten er fullstendig utbrent, men de to eierne var ikke hjemme da det smalt, opplyser Håvard Bakken, vaktkommandør ved Oslo brannvesen til Dagbladet.no.

Tolv personer ble evakuert da det begynte å brenne i Sars gate 64 ved 20-tiden onsdag kveld, men ingen ble skadet. Det var full fyr i leiligheten, og brannvesenet opplyser at det var en eksplosjon inne i leiligheten. Ifølge Aftenposten.no kan en blanding av maling og løsemidler ha utløst eksplosjonen i leiligheten, som var under oppussing. En beboer i 5. etasje sier han hørte to smell.

Leiligheten ligger i første etasje i Tertitten borettslag - landskjent som arena for den suksessrike TV-serien Borettslaget på NRK.

Vinduskarmer sprengt ut

Det var lenge usikkert om det var personer inne i leiligheten da brannen startet. Derfor gikk røykdykkere inn i leiligheten. Eksplosjonen var så kraftig at to av vinduskarmene ble blåst ut på fortauet.

Det var stor røykutvikling, og det brant raskt oppover fasaden. Brannen var under kontroll ved 21-tiden, forteller Bakken.

Brannvesenet hadde sju biler og 21 brannmenn på stedet. Politiet sperret av området rundt bygården, som består av fem etasjer pluss loft og kjeller.

TERTITTEN BORETTSLAG Voldsom røykutvikling fra den eksplosive brannen i 1. etasje i Sars gate 64 på Sofienberg i Oslo onsdag kveld. Tertitten borettslag ble evakuert.