Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tolv indianere massakrert i Colombia

Drept av maskerte menn i militæruniformer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv indianere i Awa-stammen ble drept av maskerte menn i militæruniformer i den sørvestlige delen av Colombia onsdag.

Det var fem barn og to kvinner blant de drepte på reservatet i Tumaco i Nariño-provinsen, som er sterkt infiltrert av kokaintrafikanter.

Mennene brøt seg inn i ofrenes hus i Gran Rosario-reservatet ved daggry og skjøt vilt rundt seg. To ungdommer som ble såret, berget livet ved å flykte inn i jungelen.

Det er ikke klart hvem gjerningsmennene var, men i februar innrømmet FARC-geriljaen at den hadde drept åtte medlemmer av Awa-stammen fordi de angivelig var informanter for hæren.

Området er fullt av kokaplantasjer og illegale grupper, både venstreorienterte FARC-folk og høyreorienterte paramilitære som framstiller kokain av kokaen og frakter den ned elvene til stillehavskysten og derfra ut av landet.

Store massakrer har imidlertid vært sjeldne siden de fleste av de paramilitære gruppene gikk med på en fredsavtale og demobiliserte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling