Tolv nye overgrepssaker i Tysfjord

Politiet etterforsker totalt 17 nye saker i Tysfjord i Nordland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker 17 nye saker i Tysfjord i Nordland, tolv av dem omfatter overgrep. Det er grunn til å tro at det blir opprettet flere saker, ifølge politiet.

Av de 17 nye sakene er fire knyttet til trusselbrev og én til anmeldelsen av den læstadianske forsamlingen, opplyser Nordland politidistrikt.

– Det har i avhør framkommet informasjon som gir oss grunn til å tro at det er overgrep som ennå ikke er anmeldt, opplyser politiadvokat Siv Remen i en pressemelding.

– Viser stor styrke

Hun berømmer dem som har kontaktet politiet for å fortelle det de vet.

– Det viser stor styrke å fortelle om overgrep. Særlig av hensyn til de som har valgt å fortelle sin historie er det viktig at vitner og andre som har informasjon også tar kontakt med politiet, sier politiadvokaten, som ber folk ha lav terskel for å ta kontakt og la politiet vurdere om informasjonen er viktig.

Ifølge VG er enkelte av de antatte gjerningspersonene blant dem som har vært anmeldt for seksuelle overgrep tidligere.

Bistand fra Kripos

Det er foretatt en rekke avhør i sakene, og Kripos bistår det lokale politiet med ressurser innen etterforskning, avhør og analyse.

Trusselbrevene er sendt til analyse hos Kripos for blant annet sjekk av DNA og fingeravtrykk, men det vil ta litt tid å få svar, opplyser politiet.

«Politiet jobber aktivt i det forebyggende sporet og har blant annet involvert Statens barnehus i Bodø for å nytte gjøre seg deres spesialkompetanse når det gjelder barn og overgrep. Til høsten vil det bli arrangert møter både med ansatte på skolen og elevene», heter det i pressemeldingen onsdag.

(NTB)