Tolv omkom i bussulykke i Belgia

Tolv busspassasjerer mistet trolig livet i en trafikkulykke på grensen mellom Frankrike og Belgia lørdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Føreren av den tyske bussen mistet kontrollen og kjørte inn i en betongbarriere og bygningene til grensevaktene på den belgiske siden av grensen. Sammenstøtet førte til at det brøt ut brann i kjøretøyet, som ble fullstendig ødelagt, ifølge politiet.

I alt 37 busspassasjerer ble lettere skadd i ulykken og evakuert fra bussen. Politiet antar at de resterende tolv passasjerene er omkommet.

Lørdag formiddag befant levningene av de omkomne seg fortsatt i den utbrente og rykende bussen, som ble overøst med vann av brannfolkene på stedet.

Passasjerene er for en stor del tyskere av tyrkisk opprinnelse, ifølge belgisk radio. Påtalemyndigheten i den belgiske byen Mons opplyser at det også var bosniere og tyrkere på bussen. Blant de omkomne er en av de to sjåførene. Den andre sjåføren ble avhørt av politiet, som et ledd i etterforskningen av ulykken.

Ulykken skjedde i nærheten av de belgiske byene Mons og Hensie, på en motorvei i retning Paris.

(NTB)

Bare skjelettet igjen: Det er bare et utbrent vrak igjen av bussen etter at sjåføren mistet kontrollen og kjørte inn i noen bygninger på belgisk side av grensen.