Tolv omkom i togbrann i Frankrike

Tolv mennesker omkom da det brøt ut brann i en tysk sovevogn på ekspresstoget mellom Paris og Wien natt til onsdag. Politiet mener brannårsaken kan være en kortslutning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den tyske konduktøren var i korridoren. Han var i sjokk og panikk, og han sa flere ganger på tysk: «Jeg kan ikke komme meg inn i vognen. Passasjerene mine vil dø», forteller en av passasjerene, som våknet av røyklukten.

Kuttet strømmen

Brannen ble først oppdaget da toget passerte den franske byen Nancy, rundt 300 kilometer øst for Paris, klokka 2.15 onsdag morgen. Ansatte på stasjonen så røyk fra den første vogna, og kuttet strømmen, slik at toget stanset. Brann- og redningsvesen kom raskt til stedet.

Alle ofrene befant seg om bord i en av to tyske sovevogner helt foran i toget da brannen brøt ut. Fire av de omkomne var tyske, mens det er uklart hvor de andre ofrene kom fra.

Ytterligere ni personer fra Tyskland, Storbritannia, USA og Frankrike fikk røyk- og brannskader, men tilstanden skal ikke være livstruende. Ifølge politiet var det funnet seks menn, fem kvinner og ett barn, som alle var døde da redningsmannskapene nådde fram til dem.

Kortslutning

Ifølge politiet kan en kortslutning være årsaken til brannen. Det var 150 mennesker om bord i toget da brannen brøt ut. Øyenvitner forteller at flammene slo to meter ut fra toget. To av kupeene skal være helt utbrent.

- Vi hørte folk som skrek. De var antakeligvis sperret inne, forteller en tysk passasjer. Han sier de andre passasjerene ble evakuert uten panikk inn i vogner lenger bak.

Ifølge den tyske jernbanen var de to sovevognene på vei til München. Det er vanlig at slike tog består av en blanding av vogner fra togselskaper i flere land.

En idrettshall i Nancy ble onsdag morgen tatt i bruk for å samle de andre passasjerene. Frankrikes transportminister, Gilles de Robien, og sjefen for det franske togselskapet SNCF Louis Gallois reiste til stedet.

(NTB)

SOV: Ofrene befant seg i to av togets sovevogner.