SORG: Kiev var i sorg etter at over 100 mennesker omkom i demonstrasjonene som ledet fram til at Viktor Janukovitjs ble styrtet som president. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
SORG: Kiev var i sorg etter at over 100 mennesker omkom i demonstrasjonene som ledet fram til at Viktor Janukovitjs ble styrtet som president. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .Vis mer

Tolv politifolk pågrepet for «massedrap» i Ukraina

- Skjøt demonstranter på Maidanplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv ukrainere som var med i den nå oppløste opprørspolitistyrken Berkut, er pågrepet. De er mistenkt for å ha skutt og drept demonstranter på Uavhengighetsplassen i Kiev.

- Fram til i dag tidlig er tolv personer pågrepet, alle er mistenkt for massedrap på Instituska-gaten, sa en talsmann for påtalemyndigheten torsdag.

Over 100 personer ble drept, de fleste av snikskyttere fra politiet, i dagene før Viktor Janukovitsj ble avsatt som president og flyktet fra hovedstaden.

Berkut-styrken ble oppløst i slutten av februar, få dager etter maktovertakelsen.

Ifølge den ukrainske riksadvokaten Oleh Makhnitskij har de pågrepne vært medlemmer av en spesialstyrke kalt «Svart avdeling».

- Politioffiserene i denne gruppen ble trent for å delta i spesialoperasjoner som også omfattet drap. De var under presidentens administrasjon, sier Makhnitskij.

(NTB)

URO: Det var omfattende gatekamper og demonstrasjoner i Kiev i høst. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
URO: Det var omfattende gatekamper og demonstrasjoner i Kiev i høst. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer