OPPTØYER: Opprørspoliti forsøkte onsdag kveld å holde demonstranter i Charlotte i sjakk. Tolv politifolk ble såret. Foto: Reuters / NTB scanpix
OPPTØYER: Opprørspoliti forsøkte onsdag kveld å holde demonstranter i Charlotte i sjakk. Tolv politifolk ble såret. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Tolv politifolk såret i voldelige opptøyer mot politivold i USA

43 år gammel afroamerikaner skutt og drept av politiet tidligere samme dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv politifolk er såret i sammenstøt med demonstranter i byen Charlotte i delstaten North Carolina etter at en afroafrikaner ble drept av en svart politimann.

Sammenstøtet startet tirsdag kveld lokal tid etter at 43 år gamle Keith Lamont Scott, en afroamerikaner, ble skutt og drept av en svart politimann tidligere på dagen, skriver Washington Post.

Politiet hadde arrestordre på en mann og trodde det var rett person som satt i et kjøretøy på parkeringsplassen foran et leilighetskompleks. Scott, som ikke var mannen politiet lette etter, gikk ut av bilen med et skytevåpen, og satte seg deretter inn i bilen igjen, ifølge politiet.

Polititjenestemenn nærmet seg kjøretøyet, og Scott kom enda en gang ut av bilen med et våpen. Han «utgjorde en umiddelbar dødelig trussel mot polititjenestefolkene, som svarte ved å skyte ham», opplyser politiet.

Scotts datter hevder han var ubevæpnet og at han satt og leste ei bok i bilen da politiet først uskadeliggjorde ham med et elektrosjokkvåpen og deretter skjøt ham fire ganger. Politiet opplyser at de beslagla et våpen.

Politimannen som skjøt Scott, er nå tatt ut av tjeneste mens granskingen pågår.

(NTB)