Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tolv terrorarrestert i Canada

- Skulle gjennomføre en rekke bombeaksjoner, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Canadas største by Toronto har i en storstilt aksjon arrestert tolv menn som er mistenkt for å ha planlagt terroraksjoner i landet. Også fem ungdommer skal være arrestert, melder BBC News.

De arresterte mennene skal ifølge politiet ha planlagt en rekke al-Qaida-inspirerte terrorangrep sør i provinsen Ontario, og har skaffet seg bombekomponenter, inkludert tre tonn ammoniumnitrat, som er et vanlig gjødselsmiddel.

Oklahoma-bomba, som tok livet av 168 amerikanske føderalt ansatte i 1995, inneholdt bare ett tonn ammoniumnitrat.

- Gruppa utgjorde en reell og alvorlig trussel. Den hadde til hensikt og hadde kapasitet til å gjennomføre disse angrepene, sier en polititalsmann.

400 etterforskere har jobbet med saken over lengre tid.

- Etterforskningen og arrestasjonene har forhindret produksjonen av bomber og at angrepene er blitt gjennomført, sier assisterende kommisjonær i Canadas føderale politi Mike McDonnell.

STORAKSJON: Bævæpnede politifolk står vakt utenfor politistasjonen i Durham-distriktet utenfor Toronto. Foto: REUTERS/SCANPIX
STORAKSJON: Bævæpnede politifolk står vakt utenfor politistasjonen i Durham-distriktet utenfor Toronto. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Tolv terrorarrestert i Canada
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media