VELTET UT RØYK:  Store røykmengder veltet ut av Oslofjordtunnelen etter at et vogngtog tok fyr. Foto: Jonny Olsen.
VELTET UT RØYK: Store røykmengder veltet ut av Oslofjordtunnelen etter at et vogngtog tok fyr. Foto: Jonny Olsen.Vis mer

Tolv til sykehus etter tunnelbrannen

30 personer søkte ly i nødbokser da vogntog tok fyr i Oslofjordtunnelen. Minst ni ble fraktet til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et vogntog lastet med papir tok i dag fyr på sletta i Oslofjordtunnelen. Brannen ble slukket i 16-tida, men på grunn av mye røyk tok det ytterligere én time før de om lag 30 personene som ble sittende i nødboksene var evakuert ut i friluft.

Fem personer ble fraktet til Ullevål sykehus. Sykehuset opplyser til Dagbladet at de fem har pådratt seg moderate røyskader og at de er inne til behandling nå.

Ifølge NTB er ytterligere fire personer brakt til sykehuset i Drammen med lettere skader, mens tre er sendt til sykehuset i Fredrikstad.

Det var totalt 34 personer som måtte hentes ut av tunnelen. Flere av disse fikk behandling på stedet og på legevaktene i Røyken og Hurum.

I 18.30-tiden fikk Dagbladet opplyst at det fortsatt pågår finsøk etter flere personer inne i tunnelen.

Flere havarerte kjøretøy - Vi har fått hentet ut rundt 30 personer, og er i ferd med å avslutte søket. Det har tatt litt tid for vi har måttet søke gjennom hele tunnelen, og det er en del nødbokser og dype rom, sier brannsjef Ole Bjørn Kaasa i Søndre Follo brannvesen til Dagbladet.

- Vi har ikke fått melding om at noen er savnet, men driver på med finsøket, sier lensmann Reidar Foss i Røyken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han kan fortelle at det står en rekke havarerte kjøretøy nede i tunnelen. Flere har krasjet med hverandre, noe som viser kaoset som oppsto da røyken fra det brennende vogntoget fylte tunnelen.

- Det er mange busser, biler og lastebiler som står havarert. Det er også flere som har kollidert med hverandre, sier Foss.

Rykket massivt ut Personene som ble hentet ut er blitt tatt hånd om av helsepersonell på stedet. Det skal ikke ha oppstått alvorlige personskader.

Brannvesenet rykket inn i tunnelen fra tre kanter. Søndre Follo fra Drøbak-siden, Hurum brannvesen fra midten og Røyken brannvesen fra Hurum-siden. De som er evakuert søkte ly for røyken i nødboksene i tunnelen.

- Mens vi søkte kjørte vi på med ventilasjon for å bli kvitt røyken, sier Kaasa.

 FINSØK:  Lensmann Reidar Foss organiserer arbeidet ved Oslofjordtunnelen etter at et vogntog tok fyr torsdag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet.
FINSØK: Lensmann Reidar Foss organiserer arbeidet ved Oslofjordtunnelen etter at et vogntog tok fyr torsdag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer

Vogntoget tok fyr omtrent samme sted som et annet vogntog havnet i full fyr tidligere i år. Da opplevde flere personer en kamp mot klokka for å komme seg ut av den røykfylte tunnelen.

- Det er på omtrent samme sted. Om det er noen som er skadd har vi ikke oversikt over ennå, sier Kaasa.

- Sleit med å puste I likhet med forrige gang det brant i tunnelen satte flere personer fra seg bilen og tok beina fatt i forsøket på å komme seg unna røyken og ut i friluft. Røyken gjorde trolig at det ble umulig å kjøre på kort tid.

Et person på stedet forteller at det bare var et par biler som kom kjørende ut like etter at brannen hadde brutt løs. Flere kom gående etter en stund.

- De hadde mer enn nok med å puste da de kom ut, forteller øyevitnet.

Tunnelen blir nå stengt en stund fremover, spår politiet.

Oslofjordtunnelen er 7,3 kilometer lang og forbinder Drøbak med Hurumlandet. Bunnen av tunnelen ligger 134 meter meter under havet.

 SØKTE LY:  Flere personer søkte ly i nødbokser da Oslofjordtunnelen ble fylt av røyk i dag. Foto: Per Eivind Eriksen / Scanpix
SØKTE LY: Flere personer søkte ly i nødbokser da Oslofjordtunnelen ble fylt av røyk i dag. Foto: Per Eivind Eriksen / Scanpix Vis mer