Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tolv turister omkom - sjåføren overlevde

Minibuss oevr i feil kjørebane i Frankrike.

 TOLV DREPT:  Vraket av minibussen fredag morgen etter kollisjonen i  Montbeugny i sentrale Frankrike. Foto: Thierry Zoccolan, AFP/NTB Scanpix.
TOLV DREPT: Vraket av minibussen fredag morgen etter kollisjonen i Montbeugny i sentrale Frankrike. Foto: Thierry Zoccolan, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv portugisere som var på vei hjem fra påskeferie, omkom i en kollisjon mellom en minibuss og en lastebil i sentrale Frankrike natt til fredag.

Blant ofrene var ei sju år gammel jente. Ulykken skjedde rundt midnatt natt til fredag på en motorvei i nærheten av byen Allier sentralt i landet.

- De tolv passasjerene i minibussen, som alle var portugisere, er døde, skriver lokale myndigheter i en pressemelding. Portugiserne var på vei tilbake til Portugal fra påskeferie i Sveits. Ulykken skjedde på en veistrekning som lokalt er kjent som «dødsveien», og som er del av motorveien som krysser hele Frankrike fra øst til vest.

Sjåføren overlevde
Myndighetene opplyser at minibussen skjenet til siden og frontkolliderte med lastebilen i nærheten av byen Moulins.

AFP skriver at det i over 40 år har vært planlagt å bygge et ekstra felt for å gjøre veien tryggere.

Det satt to italienske sjåfører i lastebilen. De er begge fysisk uskadd, men er i sjokk, skriver avisen.

Det er uklart hvorfor føreren, som overlevde ulykken, tilsynelatende mistet kontrollen over kjøretøyet. Foreløpige undersøkelser tyder på at bussjåføren ikke var påvirket av alkohol, men politiet etterforsker saken.

(NTB-AFP-Ritzau).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart