Tolv ulvevalper født i Hedmark

Ble påvist før helga. 

VALPER: Tre ulvevalper i Slettåsreviret. Det er påvist til sammen tolv valper  i Osdalenreviret og Slettåsreviret i forbindelse med forvaltningens GPS-merking av ulv i områdene.

Foto: Statens Naturoppsyn / NTB Scanpix
VALPER: Tre ulvevalper i Slettåsreviret. Det er påvist til sammen tolv valper i Osdalenreviret og Slettåsreviret i forbindelse med forvaltningens GPS-merking av ulv i områdene. Foto: Statens Naturoppsyn / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er påvist to ulvekull i Norge i år. Til sammen dreier det seg om tolv valper i Osdalenreviret og Slettåsreviret i Hedmark.

Ulvekullene ble påvist før helga i forbindelse med GPS-merking av ulvene i områdene, opplyser Statens naturoppsyn (SNO).

- De forvaltningsmerkede tispene i revirene har de siste ukene vist en atferd som tydet på at de hadde født valper. Vi gikk derfor inn i de aktuelle områdene torsdag og fredag i forrige uke for å få dette bekreftet. Ved tre ukers alder er valpene store nok til å kontrolleres, sier Lars Bendik Austmo, lederen for rovviltseksjonen i SNO.

En endelig statusrapport fra sist vinters overvåking er straks klar. Per 7. april viste foreløpige resultater at det i 2016 var født fire ulvekull i helnorske revir og seks kull i grenserevir mellom Norge og Sverige.

- Valpekullene født i 2016 er påvist i de helnorske revirene Aurskog, Letjenna, Julussa og Osdalen, samt i grenserevirene Slettås, Varåa, Juvberget, Skugghöjden, Magnor og Skillingsmark, forteller Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer