Tolvåring bundet og kneblet på speiderleir

Nektet å sitte i «spykasse».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En voldssak fra landsspeiderleiren på Åndalsnes for en uke siden er oversendt fra politiet til barnevernet.

En tolv år gammel speider som nektet å bli snurret rundt i en «spykasse», ble teipet på hender, føtter og ansiktet og deretter dumpet i utkanten av leirområdet, skriver Romsdals Budstikke.

Hendelsen skjedde på avslutningsdagen for speiderleiren fredag for en uke siden.

- Det var en utrolig stygg voldssak. Tolvåringen har hatt en veldig tøff påkjenning, sier politibetjent Richard Merlid til avisen.

Blant speiderne var spykassen en av aktivitetene under leiren. Det er en kasse med sete inni. Kassen henger i et tau og blir snurret rundt. Hensikten er at den som sitter inne i kassen skal bli svimmel, ustø og kanskje bli nødt til å spy.

Det var to gutter på 13 og 14 år som prøvde å presse tolvåringen inn i kassen og deretter kneblet ham.

Hvor lenge han lå kneblet i utkanten av leirområdet, er det ulike forklaringer om. Forklaringene spriker fra noen minutter til timer. Voksne som så gutten ligge på marken, trodde han lå og slappet av.

Merlid gir honnør til hjelpeapparatet i speiderleiren. Det fungerte godt da det omsider ble oppdaget hva gutten hadde vært utsatt for.

Guttene som sto bak voldsbruken, forsto ikke alvoret før de ble innkalt til avhør hos politiet, ifølge politibetjenten. Det er nå sendt melding om det som har skjedd til barnevernet i 13- og 14-åringens hjemkommuner.

(Dagbladet.no/NTB)