Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tolvåring så broren blø i hjel

I dag møter far i retten. Tiltalt for knivdrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 10. juni i fjor ble en 13 år gammel gutt stukket ned og drept av faren sin på Nedre Stavset i Trondheim. I dag starter rettssaken mot den 44 år gamle faren i Trondheim tingrett.

Sønnen var på besøk

Faren, som er iransk statsborger, hadde besøk av 13-åringen da drapet skjedde.

Etter at gutten ble stukket ned, ba faren den dreptes lillebror på tolv år om å komme inn. Der inne ble lillebroren vitne til at 13-åringen blødde i hjel, skriver adressa.no.

Gutten bodde på Catharinasenteret, som er et frivillig botilbud for barn og unge, og var kun på besøk hos faren da han ble drept.

Faren erkjenner ikke straffskyld for drapet.

Tiltalt for drap og mishandling

I tillegg til drapet på sønnen er faren også tiltalt for 30 punkter som går på mishandling av fysisk og psykisk karakter mot moren til den drepte, samt lillesøsteren på seks år og broren, melder adressa.no.

RETTSSAKEN STARTET I DAG: Farens advokat, Abid Q. Raja og medforsvarer Anniken Mellegaard Thinn var på plass i Trondheim tingrett i dag tidlig. Foto: Scanpix
RETTSSAKEN STARTET I DAG: Farens advokat, Abid Q. Raja og medforsvarer Anniken Mellegaard Thinn var på plass i Trondheim tingrett i dag tidlig. Foto: Scanpix Vis mer

Politiet hadde flere utrykninger til familiens leilighet før drapet skjedde.

Det er advokat Abid Q. Raja som er forsvarer for mannen.
Medforsvarer Anniken Mellegaard Thinn sier til avisen at den drapstiltalte faren i dag vil fortelle retten om hva han ble utsatt for i hjemlandet.

- Han er en politisk flyktning, og sier også at han har vært utsatt for tortur under fengselsopphold i hjemlandet Iran, sier hun.

Risikerer 21 års fengsel

Tiltalen mot 44-åringen har en strafferamme på 21 års fengsel. I tillegg vil det bli reist krav om erstatning fra bistandsadvokaten til de to søsknene.

- Det vil bli fremsatt et betydelig krav, spesielt for broren, både ut ifra det han har gjennomgått og varige skadevirkninger som antas å foreligge. I tillegg til oppreisningserstatning vil det også vurderes å kreve erstatning for fremtidig tap for 12-åringen, sier bistandsadvokat for søsknene, Marit Forsnes til adressa.no.

TILTALT FOR Å HA DREPT SØNNEN: Den 44 år gamle faren er tiltalt for å ha stukket ned og drept sin 13 år gamle sønn 10. juni i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media