DREPT: Mia Ayliffe-Chung (21) og Thomas Jackson (30) ble drept da 29 år gamle Smail Ayed gikk til angrep på dem med kniv på et hostell i Australia. Foto: Privat / NTB Scanpix
DREPT: Mia Ayliffe-Chung (21) og Thomas Jackson (30) ble drept da 29 år gamle Smail Ayed gikk til angrep på dem med kniv på et hostell i Australia. Foto: Privat / NTB ScanpixVis mer

Tom (30) forsøkte fortvilet å redde Mia (21), men kniv­desperadoen innhentet dem

- Vår kjære Tom har forlatt oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britiske Thomas Jackson (30) har svevd mellom liv og død i en uke etter at han prøvde å berge livet til 21 år gamle Mia Ayliffe-Chung.

Ayliffe-Chung ble angrepet med kniv på et hostell for backpackere nord i Queensland i Australia. Hun ble erklært død på stedet.

Jackson ble knivstukket i øyet, brystet og ansiktet av 29 år gamle Smail Ayad, men livet hans sto altså ikke til å redde.

Siktelsen mot Ayad blir dermed utvidet fra drap og drapsforsøk, til dobbeltdrap. Det skriver The Guardian.

Mange vitner

De lokale myndighetene forteller at det var et fryktelig syn som møtte dem da ankom åstedet tirsdag kveld lokal tid for ei uke siden.

Nærmere 30 personer hadde blitt vitne til det brutale knivangrepet.

Ayliffe-Chung rømte først fra angriperen og søkte tilflukt på et toalett. Her forsøkte Jackson å hjelpe 21-åringen, men Ayad innhentet dem.

Ayad skal ifølge flere lokale og britiske medier har vært betatt av Ayliffe-Chung, og det er usikkert nøyaktig hva som var motivet for angrepet.

- Stolt

Faren til den 30 år gamle Thomas Jackson sier at han og familien føler, sønnen hans ble revet vekk fra dem.

- Vår kjære Tom har forlatt oss, og verden har blitt et fattigere sted. Takk igjen til alle for kjæreligheten og støtten dere har vist oss de siste dagene. Vi vil være takknemlige for alltid, sier Les Jackson.

Ray Rohweder, en representant for det lokale politiet, sa fredag at det ikke var noen tvil om at Jackson forsøkte å hjelpe den 21 år gamle jenta.

Les Jackson sier at selv om det han først og fremst føler er bunnløs sorg, kjenner han også på stolthet over at sønnen hans forsøkte å hjelpe.

- Hans måte å reagere på det grusomme angrepet, gjør bare at jeg er enda stoltere av ham, sier han.

- En sjelden person

Også moren til Ayliffe-Chung har kommet med noen ord for å minnes sin datter.

- Min elskede datter Mia var en utrolig unik kvinne. Ikke bare var hun snill og morsom, men hun hadde alltid et smil på lur, sier hun ifølge The Guardian.

- Hun var en sjelden person som ikke brydde seg om hvem du var og hva du trodde på. Hun behandlet bestandig andre med verdighet og respekt.