Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tom (53) satt på Nordkapp i ti dager - kommer seg fortsatt ikke hjem

Søndag ble Tom hentet ut med helikopter. To dager seinere sitter han fortsatt i nord.

STANG UT: Tom Wangsholm har vært i Finnmark i tolv dager på grunn av været. Nå sitter han på flyplassen i Kirkenes og venter på flyet. Foto: Privat
STANG UT: Tom Wangsholm har vært i Finnmark i tolv dager på grunn av været. Nå sitter han på flyplassen i Kirkenes og venter på flyet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tom Wangsholm (53) fra Moss kjørte 2300 kilometer til Nordkapp for å utføre arbeid i Nordkapphallen, men på grunn av stengte veier ble han sittende værfast helt alene.

Søndag kveld, ti dager etter at han ankom, ble han endelig hentet ut ved hjelp av Statens vegvesens helikopter.

53-åringen ble flydd til Honningsvåg. Fra Honningsvåg tok han den 18 timer lange turen med Hurtigruta til Kirkenes, hvor han mandag skulle fly hjem til familien i Moss.

Men slik gikk det ikke.

Tirsdag sitter Tom fortsatt i Kirkenes, skriver Moss Avis.

Forsinket fly

- Det er tydeligvis ikke meningen at jeg skal komme meg hjem for tidlig, sier Wangsholm fra flyplassen i Kirkenes til Dagbladet.

53-åringen skulle egentlig ta fly fra Kirkenes til Oslo Lufthavn mandag kveld klokka 21, men flyet ble utsatt til klokka 22.

- Da vi gikk om bord fikk vi beskjed om at piloten var syk. Avgangen ble kansellert og i dag skal jeg ta et fly som går klokka 14.30, men det får vi se på. Flyet som skulle ta oss til Oslo Lufthavn har nå landet i Alta på grunn av det dårlige været her, sier han.

Tom sier at han har snakket med ansatte på flyplassen som antar at flyet blir ytterligere forsinket. Han har nå til sammen vært 12 dager i Finnmark som følge av det dårlige været.

- Været bestemmer. Jeg får ikke gjort noe med det. Det virker som at folk her oppe er innforstått med det, sier han.

DÅRLIG VÆR: Dette bildet tok Tom klokka 12.30 tirsdag. Flyet han skulle ta fra Kirkenes har landet i Alta. Foto: Privat
DÅRLIG VÆR: Dette bildet tok Tom klokka 12.30 tirsdag. Flyet han skulle ta fra Kirkenes har landet i Alta. Foto: Privat Vis mer

Strek i regninga

Wangsholm ble innleid for å blant annet utføre arbeid med ventilasjon og himlingen i Nordkapphallen. Han driver et eget firma og forteller at han har kunder på Østlandet som venter på ham.

- Det er strek i regninga. Det er mye jeg skulle ha gjort, sier han.

Han forteller at planen var å egentlig dra opp til Nordkapp igjen mot slutten av denne uka for å gjøre ferdig alt arbeidet på Nordkapphallen. Dersom det dårlige været fortsetter, kan det se ut til at mossingen må utsette planene.

I hele påska har E69 - den eneste bilveien mellom Nordkapp, Honningsvåg og fastlandet - vært stengt på grunn av dårlig vær og rasfare. I dag melder Vegvesenet at det kjøres kolonne over Magerøya og til fastlandet, men E69 ved Skarvbergtunnelen er fortsatt stengt.

I stedet for å spise lammelår, drikke øl i sola og pusse båt med familien i Moss, har han vært strandet på Nordkapp. Han har likevel tidligere understreket overfor Dagbladet at standarden har levd i har vært hotellstandard, og at de som har sittet fast i hytter og hus rundt omkring har hatt det verre enn han.

- Det har vært en spesiell påske. En påske jeg kommer til å huske i noen år - antakelig resten av familien også, sier Tom Wangsholm.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!