Tom er villig til å gå i fengsel for mannen som hjalp hans kreftsyke datter Matilde (7)

- Jeg går gjerne i fengsel for ham. Det skylder jeg ham. Han har reddet datteren min.

MÅ VITNE: Tom Gregersen og datteren Matilde sammen. Matilde fikk kreftdiagnosen for to år siden, og under kjemoterapien hun måtte gjennom, sleit hun med voldsomme bivirkninger. Pappa Tom sier at cannabisolje lindret smertene hennes, men han må nå vitne mot mannen som hjalp dem. Foto: Privat
MÅ VITNE: Tom Gregersen og datteren Matilde sammen. Matilde fikk kreftdiagnosen for to år siden, og under kjemoterapien hun måtte gjennom, sleit hun med voldsomme bivirkninger. Pappa Tom sier at cannabisolje lindret smertene hennes, men han må nå vitne mot mannen som hjalp dem. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er nå om lag to år siden den da fem år gamle Matilde Gregersen fra Aalborg i Danmark fikk kreftdiagnosen Rhabdomyosarkom - et bløtvevsarkom som oftest forekommer hos barn og unge.

Den lille jenta måtte gjennom tøff behandling. Pappa Tom forteller til Dagbladet at det var vondt å se hvordan datteren hadde det.

- På grunn av kjemoterapien hadde Matilde store smerter. I tillegg sleit hun med oppkast, nedsatt appetitt, nerveforstyrrelser, hard mage og depresjon, sier han.

Kjøpte olje

Han beretter videre at Matilde fikk fem piller hver dag for å bli kvitt bivirkningene, men at ingenting hjalp. Helt til de prøvde å gi henne medisinsk cannabisolje for å få bukt med smertene. Han hevder dette hadde en nærmest umiddelbar effekt.

- Etter at vi begynte med cannabisoljen snudde alt. Vi var i tvil om det var cannabisen som virket, så vi sluttet å gi henne pillene hun fikk mot bivirkningene. Hun fikk det stadig bedre. Det føltes så godt, men samtidig gjorde vi jo noe ulovlig, sier Gregersen.

Mannen familien kjøpte cannabisoljen av heter Ulrich Vestergaard. Han er selv alvorlig kreftsyk, og har i en årrekke tatt oljen mot smertene. Samtidig har han levert olje til en rekke andre pasienter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer