Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Tom hadde rundt 100.000 kroner drapskvelden

Tom Halvorsen hadde med seg cirka 100.000 kroner på jobb på bensinstasjonen i Tananger kvelden før han ble drept. Dette sa flere av kameratene til Tom da de vitnet i drapssaken i Jæren herredsrett onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av kameratene hevdet at de hadde sett at Tom hadde en større pengesum med seg på jobb om kvelden den 30. april i fjor. Til flere av dem hadde Tom sagt at det dreide seg om 100.000 kroner. Pengene skulle han investere i en narkotikahandel, fortalte Tom selv.

Ifølge 26-åringen som antas å være hovedmann bak Tom-drapet, hadde Tom Halvorsen bare med seg 12.000 kroner da han kom til diskoteket Rockefeller på Bryne natt til 1. mai. Disse pengene har 26-åringen forklart at Tom ga til ham, og at det dreide seg om en sum som Tom skyldte den vietnamesisk-fødte diskotekeieren.

De to andre som er tiltalt for drapet på Tom Halvorsen, en 25 år gammel Sandnes-mann og en 17-åring av vietnamesisk opprinnelse, har derimot forklart at Tom hadde med seg 100.000 kroner da han kom til Rockefeller på Bryne. De to har sagt at det var 26-åringen som ba Tom ha med seg 100.000 kroner, og at Tom ble lokket til å tro at han skulle være med på en narkotikahandel, mens han egentlig skulle tas av dage.

Samsvar

Vitneforklaringen fra kameratgjengen rundt Tom samsvarer i all hovedsak med forklaringene fra de to mennene som har erkjent at de var de som skjøt Tom på ordre fra 26-åringen. Ifølge kameratene hadde nemlig Tom i dagevis snakket om at han skulle gjøre en handel med den vietnamesiske diskotekeieren da han sent på kvelden 30. april viste fram pengesummen for kameratene.

Advokat Arvid Sjødin, som forsvarer 26-åringen, mer enn antydet at kameratgjengen sammen hadde snakket seg fram til denne historien. Til ett av vitnene, en unggutt som bekreftet forrige vitnes historie om de 100.000 kronene, sa Sjødin:

- Det er ikke sånn som at du har snakket med forrige mann som var inne på gangen, før du selv kom inn for å vitne da?

- Jo, jeg hilste da på ham, men vi snakket bare om at det hadde gått bra da han vitnet, svarte 18-åringen.

«Besynderlig»

Bortsett fra en av ungguttene, har ingen av de andre i kameratgjengen, før de kom i retten onsdag, fortalt politiet om de 100.000 kronene som skal ha blitt vist fram på bensinstasjonen. Dette mente Sjødin var høyst besynderlig.

(NTB)