Tom Hagen anker fengslingen

- Han er skuffet og overrasket.

ORDKNAPP FORSVARER: Ralf Lofstad snakket med advokat Svein Holden dagen etter fengslingsmøte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tom Hagen (70) anker kjennelsen om fengsling. Det opplyser hans advokat Svein Holden til Dagbladet.

- Han er skuffet og overrasket. Kjennelsen vil bli anket, sier Holden.

Fare for bevisforspillelse

70-årige Hagen ble i går fengslet for fire uker med brev- og besøksforbud, samt to uker i isolasjon, i Nedre Romerike tingrett. Det er i samsvar med politiets begjæring, som er begrunnet i fare for bevisforspillelse.

Hagen ble pågrepet tirsdag morgen, siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant 31. oktober 2018.

I påvente av at anken behandles i lagmannsretten, blir den siktede milliardæren sittende i politiarresten.

Ble overvåket

Det har kommet fram at Øst politidistrikt har bedrevet skjult etterforskning mot Hagen i månedsvis, inkludert avlytting og overvåking.

Av fengslingskjennelsen går det fram at den bygger på en stor mengde klausulerte dokumenter som verken offentligheten eller Hagen selv får vite innholdet i.

FORSVARER: Tom Hagens forsvarer, Svein Holden, står fast ved at han mener det var et særdeles magert grunnlag for pågripelse. Video: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Da forsvarer Holden møtte pressen etter det svært lange fengslingsmøtet i går, ga han uttrykk for at han forventet fengsling av klienten, men sa samtidig at han synes siktelsen er utferdiget på svært tynt grunnlag.

Tror det fins medsammensvorne

Fengslingskjennelsen er uttrykk for at tingretten er enig med politiet at det er sannsynlighetsovervekt for at Hagen har begått forbrytelsen han er siktet for.

Det går også fram av rettsdokumentet at tingrettsdommer Marius Sandvig finner det sannsynlig at Hagen har hatt medhjelpere.

«Retten finner det også sannsynlig at det har vært flere involverte i saken», skriver dommeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer