Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tom Hagen i nytt møte med politiet

Milliardæren er på plass hos Kripos.

PREGET: Svein Holdens advokatkollega Mikkel Toft Gimse forteller hvorfor avhøret av Tom Hagen måtte avhøres. Video: Emilie Rydning Vis mer

Onsdag møter milliardær Tom Hagen nok en gang politiet i forbindelse med hans kones forsvinning. Ifølge NRK ankom han Kripos' kontor på Bryn i Oslo omkring klokka 10. Det blir første gang Hagen møter politiet siden han ble løslatt fra varetekt 8. mai.

Da var det gått ti dager siden han ble pågrepet og siktet for drapet på sin kone, Anne-Elisabeth Hagen.

Hva som blir tema under onsdagens møte, er på forhånd uklart. Dagbladet har i morgentimene forsøkt å få en kommentar fra Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, om hva de forventer av møtet. Advokaten har foreløpig ikke besvart henvendelsen.

I forrige uke sa politiadvokat og påtaleansvarlig, Haris Hrenovica, følgende til Dagbladet:

- Politiet har rettet en henvendelse til siktedes forsvarer om nye avhør, og vi har fått signal om at Hagen nå er innstilt på å møte politiet.

PÅ STEDET: Advokat John Christian Elden og krimforfatter og eks-politi Jørn Lier Horst møtte Dagbladet på stedet hvor Anne-Elisabeth Hagen sist ble sett. Video: Røssland / Bones. Foto: Lillegård Vis mer

Skjulte familien

De siste ukene har det kommet fram en rekke detaljer om de dramatiske timene og dagene omkring 31. oktober i 2018, da Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Som Dagbladet har avslørt, ble Hagens nærmeste familie i all hast ble kontaktet og deretter hentet av politiet ettermiddagen den da 68 år gamle kvinnen forsvant. Deretter ble de holdt skjult på Thon Hotel Arena i Lillestrøm, mens politiet holdt vakt utenfor.

Samme dag ble det også startet omfattende undersøkelser av huset. Da ble det blant annet gjort funn av flere blodflekker fra Tom Hagen to steder i boligen. Tidligere er det kjent at også Anne-Elisabeth Hagens blod ble funnet på det politiet omtaler som åstedet.

Dagbladet er kjent med at Tom Hagen ble undersøkt for skader eller sår som kunne forklare blodsporene, uten at det ble funnet noe.

Betalte millioner

Det har også kommet fram at Tom Hagen selv kjøpte kryptovalutaen Monero for 25 millioner kroner, for å kunne betale den antatte motparten løsepengene de krever for å slippe fri hans kone.

Ti av disse millionene ble utbetalt i starten av juli i 2019. Da tok Hagen plass på Kripos' kontor på Bryn i Oslo. Mens politi i flere land fulgte med på transaksjonen, ble pengene overført. Målet var klart: De ville spore opp mottakeren av millionbeløpet.

Alle forsøk på å følge pengene, ble imidlertid resultatløse.

Tirsdag kom nyheten om at Tom Hagen igjen har forsøkt å få kontakt med den antatte motparten, som hevder å ha bortført hans kone. Ifølge VG sendte Hagen en ny melding fredag i forrige uke:

«Jeg bekrefter at jeg vil betale», skal det ha stått i den kodede meldingen, ifølge avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!