Tom Henrik Molstad (7)vant over staten.

Like før jul for to år siden vant Tom Henrik Moldstad (7) en splitter ny stasjonsvogn til 290000 kroner. Etter at overformynderiet leste om saken i lokalavisa, ville det forvalte bilen til han fylte 18 år. Men det likte verken Tom Henrik eller foreldrene. De anket saken og vant. Loven gjelder ikke gevinster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var mamma Grete Jorunn som kjøpte vinnerloddet for sønnen. Familien synes det er merkelig at staten er bedre egnet til å forvalte bilen enn familien selv.

- Jeg kjøpte ikke lodd til staten, men til familien. Vi er en familie på seks som hadde lyst til å selge bilen og få utbedret huset, sier hun.

Overformynderiet nektet dem å forvalte gevinsten.

Familien hadde aldri hørt om lovverket tidligere og ble forskrekket.

Dette er et overgrep mot privatlivets fred, mener familien Moldstad. Familien anket saken inn til fylkesmannen i Hedmark. Der fikk den medhold, fordi i loven står det ingenting om gevinster.

- Det vi reagerer mest på, er den manglende informasjonen om overformynderiets rolle. Jeg tror ikke det er mange familier i landet som er klar over reglene og hvilken makt det har, sier Grete Jorunn.

VANT: Tom Henrik Moldstad vant over overformynderiet i Alvdal. Før jul for to år siden vant han en stasjonsvogn til 290 000 kroner.