Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tom Nordlie - som alle andre?

Start har devaluert Tom Nordlie med 30 millioner kroner på under ett år. Selv for Erik Solér må det være kostbar slitasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Norges beste trener uten sammenlikning, det kan ikke diskuteres. Han har internasjonalt format og skal han selges så blir det i hvert fall ikke for under 30 millioner kroner». Eller noe sånt. Sa Erik Solér en elektrisk høstdag i fjor. Det er ikke så lett å huske faktum i sommervarmen når årets første treneravskjed slår ned midt i rekeposen. Men jeg er ikke hardere angrepet av post-vm-utmattelse enn at selv hjernen min husker de groveste trekkene av det som skjedde i fjor høst.

Da Tom Nordlie ikke bare var i avisene som den nye treneren på Lerkendal - han var i RBK-direktør Rune Bratseths hode også.

For under ett år siden var Tom Nordlie i de flestes øyne Norges beste trener. Han var i ferd med å vinne Tippeligaen med et nyopprykket lag, han fikk telefoner fra Lerkendal, han var innom alle talkshow på tv og i Nytt på Nytt fikk han lov til å spille med egne morsomheter. Kort høst-fortalt 2005; Tom Nordlie var så sjef som en fotballtrener kan bli i Norge. Og fordi han ønsket å fullføre den drømmen han ikke våget å snakke høyt om - seriegull til Start for første gang på 25 år - og fordi han så ei framtid i Kristiansand, så forlenget han samlivet med Erik Solér.

For tre nye år.

I dag er Tom Nordlie på trynet. Etter to år med sammenhengende suksess i Start er han ikke lenger en mann Erik Solér og kompani orker å forholde seg til. Han er for slitsom i sin væremåte, han krever for mye - han er rett og slett for full av seg selv.

Hallo!

Er dette en nyhet?

Tom Nordlie er slitsom å være rundt. Og ja, Tom Nordlie krever sikkert for mye. Og at han er full av seg selv - alle som har ledd av en keikoformulering de siste åra har bidratt til det. Men si meg - hvilke såkalte suksesstrenere er ikke slitsomme, krevende og for fulle av seg selv?

Er det slik at egoet til Åge Hareide bare er sånn passe stort?

Eller Kjetil Rekdal. Hva med hans væremåte? For ikke å snakke om Uwe Röslers og Ståle Solbakkens? Eller for å dra det helt ut til den dammen Erik Solér mente Tom Nordlie så smått kunne begynne å svømme i for ni måneder siden - den internasjonale. Er det virkelig noen som tror det er en konstant fornøyelse å være rundt verdensaktede karer som Sir Alex Ferguson, Jose Mourinho og Luiz Felipe Scolari.

Skal du lykkes i fotball så må du være ekstrem.

Jeg skjønner at den Start-kjelen som begynte å putre på La Manga i vinter har kokt over i løpet av VM-pausen. Da Tom Nordlie fikk sparken fredag ettermiddag kom offentliggjøringen etter en lang og gjennomtenkt prosess og derfor var det bare han det gjaldt og alle vi andre som fikk sjokk da Start kvittet seg med mannen som for bare måneder siden var uerstattelig for under 30 millioner kroner.

Gårsdagens ansettelse av Stig Inge Bjørnebye - som selv i sin aktive karriere sjelden slo en pasning uten at den var nøye gjennomtenkt, han er en flidens mann, Bjørnebye - bekrefter dette inntrykket.

Rett eller galt - det er vanskelig å mene noe om det konkrete innholdet i bomba fra Kristiansand. Så lenge verken Start eller Tom Nordlie letter litt på sløret er det umulig å forholde seg til annet enn det som er sagt og gjort tidligere. Hvilket betyr at Norges beste trener 2005 ikke lenger har jobb i 2006. Han har mistet den til en som aldri har vært trener på dette nivået.

Er det virkelig sant det de sier - at Tom Nordlie er gæren?