Coronaviruset:

Tom og Anne-Grethe coronafast på cruiseskip til Italia

Tre av Costa Luminosas passasjerer har fått påvist corona - én døde forrige uke. På skipet sitter det norske ekteparet Tom og Anne-Grethe Ekblom.

I UVITENHET: Tom og Anne-Grethe Ekblom befinner seg på et cruiseskip i Marseilles, i uvisshet om når og hvordan de skal komme seg hjem. Foto: Privat
I UVITENHET: Tom og Anne-Grethe Ekblom befinner seg på et cruiseskip i Marseilles, i uvisshet om når og hvordan de skal komme seg hjem. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste nordmenn i utlandet har kommet seg hjem etter at stengte flyplasser og grenser ble blant tiltakene for å forholde coronasmitten. Flere av dem sitter på en annen side fast i et cruiseskip som ligger ved havn i Marseille, Frankrike.

Men ikke ekteparet Tom Ekblom (73) og Anne-Grethe Ekblom (70). De har vært på cruiseskipet Costa Luminosa siden 24. februar. Cruiset begynte i Fort Lauderdale i Miami, USA.

Skipet befinner seg nå utenfor Marseille i Frankrike, men nordmennene om bord får ikke gå i land. Der har de ligget siden i tidlig torsdag ettermiddag, ifølge Ekblom.

The New York Times skriver at så mange som 24 ansatte og 50 passasjerer på skipet kan være smittet av corona.

I et brev til passasjerene står det at franskmennene får forlate skipet, resten må fortsette ferden mot Savona i Italia.

Landet har flest dødsfall i hele verden, og som står overfor en krisesituasjon med sprengfulle sykehus nord i landet.

Om passasjerene blir sluppet av her er uvisst.

- Vi fikk ingen opplysninger. Til slutt gikk jeg ned i resepsjonen. Jeg sa at «nå må vi få vite noe». Da fikk vi utdelt munnbind og hansker, forteller Ekblom til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer