Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tom Pettys familie ut mot Trump

Artistens familie reagerer sterkt på låtbruken under den amerikanske presidentens velgermøte lørdag kveld.

TOM PETTY: Låten til Tom Petty ble spilt under Donald Trumps velgermøte lørdag kveld. Amy Harris / AP / NTB Scanpix
TOM PETTY: Låten til Tom Petty ble spilt under Donald Trumps velgermøte lørdag kveld. Amy Harris / AP / NTB Scanpix Vis mer

Tom Pettys låt «I Won't Back Down» ble spilt under den amerikanske presidentens velgermøte i Tulsa i Oklahoma lørdag kveld. Nå krever stjernens familie at Trump-kampanjen slutter å bruke sangen, ifølge New York Post.

«Trump var på ingen måte autorisert til å bruke denne sangen for å fremme en kampanje som utelukker mange amerikanere», skriver de i et Twitter-innlegg.

Uttalelsen er skrevet på vegne av artisten selv, som gikk bort i 2017, og er signert av artistens enke, hans døtre og deres mor, Pettys første kone. Reaksjonen bunner i at familien ikke ønsker at fans skal tro at de støtter en slik marginalisering.

«Tom skrev denne sangen for ALLE. Vi ønsker å gjøre det klart at vi mener at alle har rett til å stemme og tenke slik de vil. Petty-familien står ikke for dette. Vi tror på Amerika og på demokrati. Men Donald Trump representerer ikke ideene til noen av dem», heter det i uttalelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!