- Tom retorikk om mobbing

Arbeiderpartiet mener barneminister Kjell Ingolf Ropstad ikke serverer annet enn tom retorikk om mobbing i skolen.

MOBBET: 21. november starter rettssaken, hvor foreldrene «Per» som har blitt grovt mobbet, går til rettssak mot skoleeier Grimstad kommune. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
MOBBET: 21. november starter rettssaken, hvor foreldrene «Per» som har blitt grovt mobbet, går til rettssak mot skoleeier Grimstad kommune. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har fulgt Dagbladets artikler om 11 år gamle «Per» som har blitt mobbet, og påført PTSD (Posttraumatisk stress lidelse). Det har vært rystende lesning, sier stortingsrepresentant Åsmund Grøver Aukrust (Ap).

- Elevundersøkelser viser at 29.000 barn i Norge månedlig blir mobbet. Da blir det dårlig og tom retorikk, når barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad i Dagbladet viser til at Bondevik i 2003 lovet å få slutt på mobbingen, sier Aukrust.

Han viser til elevundersøkelsen som ifølge Aukrust viser at 6,1 prosent av alle elever i norske skoler blir mobbet to til tre ganger i måneden eller oftere på skolen.

Slutt på mobbing

- KrF og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik lovet slutt på mobbing i 2003. Det sier sitt når KrFs partileder og barne- og familiemisterminister i 2019 fortsatt henviser til det KrF gjorde på starten av 2000-tallet, sier Aukrust.

- Det har gjort inntrykk, og det er vondt å lese om «Per» som har blitt påført PTSD på grunn av hva han har opplevd på skolen, sier Aukrust.

- Barna som blir mobbet i dag har ikke råd til å vente lenger. Når mange tusen barn og unge opplever mobbing, er det uforståelig at regjeringen ikke kommer med nye tiltak mot mobbing i budsjettet for 2019, sier Aukrust.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer