Tom-saken: politiet fikk ikke medhold

To av de tre som politiet har siktet i forbindelse med Tom Halvorsens forsvinning ble ikke varetektsfengslet. Men de blir likevel sittende i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var bare en av de tre siktede som ble varetektsfengslet i Stavanger forhørsrett i kveld. En 24 år gammel mann fikk to ukers varetekt med brev- og besøksforbud. De to andre siktede ble ikke varetektfengslet, men politiet har påkjært kjennelsen til lagmannsretten.

Ikke skjellig grunn

Stavanger forhørsrett mener det ikke er skjellig grunn til å tro at de to har avgitt falsk forklaring. For den 24 år gamle nordmannen var rettens vurdering en annen. - Jeg er veldig godt fornøyd med denne avgjørelsen. Han er en sentral person i saken, sier politiinspektør Ingegjerd Maagaard. 24-åringen motsatte seg ikke varetektsfengsling, men det ble likevel fullt rettsmøte torsdag. -25-åringen er like lettet nå, som han var overrasket over siktelsen, sier hans forsvarer, Arvid Sjødin, til NTB.

Vitner

Det første fengslingsmøtet startet klokken 12.15 i ettermiddag. Først ved 18.30-tiden var kjennelsene klare. Maagaard var tydelig skuffet over at de to vietnameserne nå, i rettslig forstand, ikke er varetektsfengslet. - Jeg tar rettens kjennelse til etterretning, er hennes korte kommentar. 24-åringen var torsdag formiddag til nye avhør, mens de to vietnameserne foreløpig ikke har gitt flere forklaringer til politiet. I tillegg har politiet avhørt seks nye vitner i dag, uten at det har brakt avgjørende opplysninger inn i saken. Politiet mener fremdeles at de er nærmere en løsning på hva som har skjedd med den 18 år gamle Stavanger-russen.

(NTB)