Tom seilbåt funnet ved Drøbak: - Frykter kapteinen har falt over bord

Natt til lørdag opplyste Hovedredningssentralen i Sør-Norge om at søket etter mannen er avsluttet.

FUNNET: Denne seilbåten ble i ettermiddag funnet tom ved Askholmene, nord for Drøbak, i Oslofjorden. Politiet ber om tips fra alle som kan ha sett båten i dag. Båten er en 30 fots eldre Maxi med rød detaljer. Foto: HRS
FUNNET: Denne seilbåten ble i ettermiddag funnet tom ved Askholmene, nord for Drøbak, i Oslofjorden. Politiet ber om tips fra alle som kan ha sett båten i dag. Båten er en 30 fots eldre Maxi med rød detaljer. Foto: HRS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble det satt i gang søk på sjøen og fra lufta etter funn av en tom seilbåt ved Askholmene, nord for Drøbak.

Meldingen om saken kom klokka 14.30 fredag, ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge. Mannskaper fra redningsskøyta «Klaveness Marine» har vært om bord.

- Vi frykter at kapteinen har ramlet over bord et stykke nord for funnstedet, sa redningsleder Edvard Middelthon i Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet fredag.

Natt til lørdag ble bekreftet vakhavende redningsleder i Hobedredningssentralen i Sør-Norge, Nils-Ole Sund, overfor NTB at de har avsluttet søket etter mannen i 70-åra.

- Redningsaksjonen er avsluttet både på sjø og land. Det er ikke gjort noen funn, så vi samordner med politiet lokalt og så går det over til søk etter antatt omkommet, sier han til nyhetsbyrået.

Motoren i gang

Båten ble funnet 14.25 med seilene nede og motoren igang. Middelthon sa funnet ble gjort like nordøst for Håøya.

Han sier det er snakk om en 30 fots Maxi seilbåt med rød dekor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer