Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tom seilbåt funnet ved Drøbak: - Frykter kapteinen har falt over bord

Natt til lørdag opplyste Hovedredningssentralen i Sør-Norge om at søket etter mannen er avsluttet.

FUNNET: Denne seilbåten ble i ettermiddag funnet tom ved Askholmene, nord for Drøbak, i Oslofjorden. Politiet ber om tips fra alle som kan ha sett båten i dag. Båten er en 30 fots eldre Maxi med rød detaljer. Foto: HRS
FUNNET: Denne seilbåten ble i ettermiddag funnet tom ved Askholmene, nord for Drøbak, i Oslofjorden. Politiet ber om tips fra alle som kan ha sett båten i dag. Båten er en 30 fots eldre Maxi med rød detaljer. Foto: HRS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ble det satt i gang søk på sjøen og fra lufta etter funn av en tom seilbåt ved Askholmene, nord for Drøbak.

Meldingen om saken kom klokka 14.30 fredag, ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge. Mannskaper fra redningsskøyta «Klaveness Marine» har vært om bord.

- Vi frykter at kapteinen har ramlet over bord et stykke nord for funnstedet, sa redningsleder Edvard Middelthon i Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet fredag.

Natt til lørdag ble bekreftet vakhavende redningsleder i Hobedredningssentralen i Sør-Norge, Nils-Ole Sund, overfor NTB at de har avsluttet søket etter mannen i 70-åra.

- Redningsaksjonen er avsluttet både på sjø og land. Det er ikke gjort noen funn, så vi samordner med politiet lokalt og så går det over til søk etter antatt omkommet, sier han til nyhetsbyrået.

Motoren i gang

Båten ble funnet 14.25 med seilene nede og motoren igang. Middelthon sa funnet ble gjort like nordøst for Håøya.

TOM: Båten var tom da den ble funnet i Oslofjorden rundt 14.25 i ettermiddag. Politiet ber om tips fra alle som har sett båten i dag. Foto: HRS
TOM: Båten var tom da den ble funnet i Oslofjorden rundt 14.25 i ettermiddag. Politiet ber om tips fra alle som har sett båten i dag. Foto: HRS Vis mer

Han sier det er snakk om en 30 fots Maxi seilbåt med rød dekor.

- Den skiller seg litt ut fra andre båter. Den er eldre og har rød plastdetaljer. Vi ber alle som har observert en slik i fjorden i dag ta kontakt med politiet på 02800, opplyste han.

Det er mange seilbåter i området i forbindelse med Færder-seilasen, som startet fredag. Søket pågikk med tyngde i området Oscarsborg til Fagerstrand i Oslofjorden.

Søket pågikk for fullt i området mellom Oscarsborg og Fagerstrand i kveld. En betydelig mengde båtressurser er i søk, samt fly i fra Norsk Aeroklubb.

Utskrift av kartplotter om bord i havarist tyder på at noe har intruffet i området mellom Fagerstrand og der båten ble funnet, melder HRS.

Ifølge politiet er det snakk om en mann i 70-åra. Øst politidistrikt er bedt om å organisere et strand/landsøk i området Fagerstrand og sørover mot Drøbak.

Stort søk

Oslo politidistrikt bistår med politibåt i søket. Det samme gjør Sea King-helikopteret fra Rygge.

- Det pågår et stort søk i sjøen med flere båter, inkludert frivillige. Sporene på båten tyder på at det bare var én person om bord, sa operasjonsleder Gjermund Stokkeli til Dagbladet fredag.

Kapteinens pårørende er varslet om savnet-saken. Båten er hjemmehørende i Oslo, og politiet tror den har seilt derfra og sørover.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media