- Tom skulle møte utlending

STAVANGER (Dagbladet): Trond Helge Rott (18) var den siste som snakket med den savnede blårussen Tom Halvorsen før han forsvant. Tom sa til bestekameraten at han skulle møte en utenlandsk mann. Etter det har ingen verken sett eller hørt noe fra blårussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trond Helge var til stede på Fina-stasjonen på Tananger utenfor Stavanger da Tom skulle stenge for kvelden klokka 23 torsdag 30. april.

En halv time seinere skulle de to blårussene reise sammen inn til byen, der de blant annet skulle møte Toms kjæreste.

Tom skulle bare hjem for å hente bagen og russedressen, før de skulle møtes på bussholdeplassen like ved stasjonen klokka 23.30.

Ukjent mann

Klokka 23.15 gikk Tom ut av døra hjemme. Faren fulgte sønnen med øynene noen få meter. På samme tidspunkt ringte Tom til bestekameraten Trond Helge fra sin mobiltelefon.

- Han fortalte at han skulle møte en mann. Jeg oppfattet at det var snakk om en utlending, sier Trond Helge til Dagbladet.
I ettertid har han undret seg over dette møtet nattetid.

Avtalen var at de to kameratene skulle møtes i Stavanger om lag klokka 00.15.

- Hvis jeg ikke fant ham, skulle jeg ringe på mobilen. Det gjorde jeg ved 00.15-tida, men da var telefonen avslått. Det har den vært siden, forklarer bestekameraten.
Ved 22.30-tida var et vitne innom Fina-stasjonen der Tom jobbet. Han har forklart til Dagbladet at han så en vietnameser inne i butikken. Vitnet oppfattet det som om Tom hadde snakket med vietnameseren før han kom inn på stasjonen.

Vietnameseren har ikke meldt seg for politiet.

Spørsmålet politiet stiller seg er om Tom kan ha gjort en avtale om å møte vietnameseren etter at han hadde stengt stasjonen.

Bilspor

Denne observasjonen kan settes i sammenheng med bilsporet i saken. Politiet har etterlyst en lys bil som sto parkert i en busslomme like ved Fina-stasjonen på Tananger-ring.

Et par som kjørte forbi ved 23.10-tida registrerte den hvite bilen i busslomma. De la merke til bilen fordi det er uvanlig å parkere i en busslomme.

Fire ungdommer som var utenfor Fina-stasjonen etter klokka 23 skal også ha lagt merke til en lys bil. De så også en person som sto utenfor bilen, og som åpenbart ventet på noen.

Denne bilen har vært etterlyst i flere dager, uten at føreren har meldt seg for politiet. Jakten på den lyse bilen er politiets viktigste arbeidsprosjekt i forsvinningsgåten.

Avhørt

Politiet har under hele etterforskningen rettet søkelyset mot en del av narkotikamiljøet i Stavanger. Etterforskerne har vært spesielt interessert i personer som har hatt kunnskap om eller selv drevet med omsetning av amfetamin og ecstasy.

Etter det Dagbladet får opplyst skal flere langere ha vært inne til politiavhør.

Politiet har hittil fått 150 tips om den savnede 18-åringen. Etter at det ble utlovet en dusør på 75000 kroner fikk politiet bare i går inn 50 nye tips.

Bestekameratene Trond Helge Rott og Espen Andersen oppfordrer alle som vet noe om saken til å ta kontakt med politiet.

Politiavdelingssjef Olaus Østebø ved personavsnittet i Stavanger politidistrikt sier til Dagbladet at tipserne gjerne kan være anonyme.
- Alle opplysninger er av interesse for oss, sier Østebø.

Ett av tipsene i saken gjorde at politiet i går iverksatte dykking på utsida av Tananger indre havn. Dykkere fra Stavanger brannvesen holdt på en time uten resultat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer