Tom skutt med sin egen pistol

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): En krangel om narkogjeld utløste trolig slagsmålet mellom Tom Halvorsen og 24-åringen natt til 1. mai. Det endte med at Halvorsen ble skutt med sin egen pistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går ettermiddag ble han funnet på 78 meters dyp, innpakket i plast og presenning.

Gåten om hva som skjedde med blårussen Tom Halvorsen ble så godt som løst. Først kunngjorde politiinspektør Ingegjerd Maagaard og politiavdelingssjef Olaus Østebø under en pressekonferanse på Stavanger politikammer at en 24 år gammel Sandnes-mann hadde tilstått drapet på Tom Halvorsen. Fem timer seinere, på grunnlag av 24-åringens forklaringer, ble liket funnet.

Tre personer som kjenner hverandre godt, sitter nå varetektsfengslet. To menn av vietnamesisk opprinnelse, henholdsvis 25 og 17 år, ble fredag kveld varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud samt forbud mot å lese aviser og se på TV.

De to er siktet for etterfølgende bistand for å skjule spor. De har tidligere vært siktet for å ha avgitt falsk forklaring i saken.

Pengeinnkrever

Den 24 år gamle mannen fra Sandnes har også vært siktet for å ha avgitt falsk forklaring, men torsdag bestemte han seg for å gi en foreløpig forklaring. En forklaring som førte til at han er siktet for forsettlig drap.
Etter det Dagbladet vet, møtte Tom Halvorsen den drapssiktede 24-åringen natt til 1. mai for å kreve inn penger av ham. I miljøet var 18-årige Tom kjent som pengeinnkrever, men han skal samtidig ha stått i gjeld:

Kilder i miljøet hevder overfor Dagbladet at Tom skal ha skyldt 80000 kroner til den 25 år gamle vietnameseren som nå er en av de tre siktede i saken.
Men 24-åringen hadde fram til i går ikke oppgitt noe motiv for drapet, ifølge politiet. Den foreløpige forklaringen hans bar preg av at han nærmest skal ha handlet i nødverge da han skjøt Tom Halvorsen.

Kamp

Da 24-åringen plukket opp Tom Halvorsen i en lyseblå Mazda ved midnattstid natt til 1. mai, skal Halvorsen ifølge 24-åringen kort tid etter at han satte seg inn i bilen ha trukket fram en pistol. Denne begynte han å fylle opp med skarpe skudd, har den drapssiktede forklart. Dette skal ha ført til at stemningen i bilen ble anspent.

Trolig har det oppstått en krangel om narkogjeld, siden 24-åringen skyldte penger til Tom, og Tom ifølge Dagbladets kilder skyldte penger til den 25-årige vietnameseren - 24-åringens årelange omgangsvenn.

De to unge mennene kjørte til Båtstad i Tananger, der 24-åringen stoppet bilen. Begge gikk ut av Mazdaen, og 24-åringen forsøkte å ta pistolen fra Tom. Under kampen om våpenet gikk pistolen av. 18-årige Tom Halvorsen døde kort tid etter at skuddet falt, ifølge 24-åringens forklaring.

24-åringen lempet liket i bagasjerommet, og satte kursen mot Bryne, der han traff de to vietnameserne. De tre dro seinere til Sandnes for å låne en båt som en annen i narkomiljøet eide. Med båten på en henger kjørte de til Tananger, med liket av Tom Halvorsen i bagasjerommet.

I går ble han funnet med dypvannskamera like ved Kolnesholmene, seks nautiske mil utenfor Tananger.

I går kveld var pistolen som Tom Halvorsen ble skutt med fremdeles ikke funnet, etter det Dagbladet får opplyst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer