Tom skutt og dumpet

Den 24 år gamle Sandnes-mannen har forklart til politiet at han skjøt og dumpet Tom Halvorsen på havet. Politiet mener å ha funnet liket av 18-åringen på stedet den siktede 24-åringen har pekt ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to kameratene som har vært siktet for falsk forklaring er nå siktet for etterfølgende bistand, det vil si at de har vært med på å skjule sporene. Politiet sier at det foreløbig ikke finns holdepunkter for å utvide siktelsen til overlagt drap. De vil ikke uttale seg om motivet for drapet.

Hentet med bil

Ifølge Stavanger Aftenblad skal 24-åring ha forklart til politiet at han hentet Tom Halvorsen ved midnattstid natt til 1. mai. Halvorsen skal da ha tatt med seg en bag med en pistol i, som han senere tok ut og begynnte å leke med. Dette gjorde 24-åringen nervøs, og han stoppet bilen på Båtstad i Tananger. Der prøvde han å ta pistolen fra Halvorsen, men det oppstod et basketak som endte med at pistolen gikk av. Skuddet traff Halvorsen som døde kort tid senere.

Liket ble skjult i bagasjerommet. Neste dag vendte 24-åringen tilbake til Tananger. Da skal han ha vært sammen med de to som nå er siktet for etterfølgende bistand. De tre lånte en småbåt med påhengsmotor.

Pressening

Den avdøde var pakket inn i presenning, ifølge politiforklaringen. Den døde ble deretter senket i havet, et godt stykke fra land, vest for Rott. Han skal ha vært festet til noe tungt, slik at han sank.

Under en pressekonferanse i dag fortalte politiet at 24-åringen selv hadde bestemt seg for å tilstå.

To uker

24-åringen ble i dag varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud. Siktelsen er nå utvidet til forsettelig drap.

To menn av vietnamesisk opprinnelse, henholdsvis 25 og 17 år, ble i kveld varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud samt forbud mot å lese aviser og se på TV. De to er siktet for etterfølgende bistand for å skjule spor. De har tidligere vært siktet for å ha avgitt falsk forklaring i saken.

Politiet har nå trolig funnet levningene etter Tom Halvorsen på stedet den siktede 24-åringen har pekt ut.18-åringen ble funnet like etter klokken 16, bare en time etter at politiet satte i gang letingen. Gutten ligger på 78 meters dyp og politiet i Stavanger regner med det vil ta noen timer å få bragt ham til land. Han ble funnet med dypvannskamera like ved Kolnesholmene, seks nautiske mil utenfor Tananger. - Gutten er naturlig nok ikke identifisert, men vi antar at det er den savnede Tom Halvorsen som er funnet, sier politiavdelingssjef Olaus Østebø ved Stavanger politidistrikt. Politiet regner med at identifiseringsarbeidet vil være klart i løpet av kvelden.