Tom småbåt utløste stor leteaksjon

Eieren meldte seg, aksjon trappes ned i Oslofjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  En stor leteaksjon med helikopter, kystvaktfartøy og redningsskøyte i Oslofjorden er i ferd med å bli trappet ned etteer at eieren av en førerløs småbåt meldte seg for politiet like før klokka 18.

-Eieren, en mann fra Asker, meldte fra om at det var hans båt det ble lett etter. Han forklarte at han hadde fortøyd båten mellom 15 og 16 i ettermiddag på Gråøya, og han kunne ikke forklare hvorfor båten drev i sjøen mellom Gråøya og Åros uten folk ombord, sier ooperasjonsleder Magne Lie i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Leteaksjonen ble satt i gang etter at to vitner på land varslet klokka 16.40 om en båt som drev med fortøyningstauene ombord og påhengsmotoren  i vannet.Sjekker tyvlån

- Den politimessige delen av søket er avsluttet, men Hovedredningssentralen besluttet å forlenge søket i tilfelle noen har falt i sjøen. Båteieren har fortalt at det var bensin på motoren da han fortøyde i ettermiddag, men nå var den tom. Dessuten var det rart at all fortøyningen lå ombord. Der er det en mulighet for at båten kan ha vært tyvlånt, sier operasjonslederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer