Tombokser for 1,5 millioner stjålet

150 tonn med tombokser er stjålet fra anlegget til Fana Stein & Gjenvinning i Bergen. Tyveriet kan ha foregått over en periode på åtte måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aluminiumsboksene var pantet, og skulle til gjenvinning etter å ha blitt komprimert av Fana Stein & Gjenvinning. Firmaet samler inn og komprimerer bokser i Hordaland på oppdrag fra Norsk Resirk AS, før boksene blir sendt videre og ender opp i Sverige for omsmelting.

Boksene er verd 1,5 millioner kroner. Tyveriet ble torsdag anmeldt til politiet.

- Svært alvorlig

- Vi ser svært alvorlig på dette, og vil holde Statens forurensningstilsyn orientert om utviklingen, sier direktør i Norsk Resirk, Jarle Grytli. Selskapet er ansvarlig for panteordningen for drikkevarebokser i Norge, og er garantist overfor miljømyndighetene når det gjelder innsamling og gjenvinning av emballasjen.

Tyveriet skal ha skjedd fra det inngjerdede området til Fana Stein & Gjenvinning mellom oktober 2000 og mai 2001.

- Dette er en sak for politiet, og vi er veldig oppsatt på å få den oppklart, sier administrerende direktør i Fana Stein & Gjenvinning, Thor-Even Strømme, til NTB.

Etterspurt

Han vil ikke spekulere i hvordan tyveriet skal ha foregått, men det må minst et titall billass til for å flytte 150 tonn aluminium. Aluminium er et etterspurt og verdifullt metall, og Fana Stein & Gjenvinning og Norsk Resirk antar at noen har tatt metallet for å selge det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer