Tomhendt fra toppmøte

President Bill Clinton holdt Yasser Arafat og Benjamin Netanyahu «innelåst» i Det hvite hus over halvannen time i dag. Men Clinton oppnådde tilsynelatende lite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En full forhandlingsrunde er berammet til Washington midt i oktober.

- De er kommet betraktelig nærmere hverandre, sa en nokså tomhendt Clinton etter det improviserte toppmøtet. Arafat stirret stivt framfor seg og så sliten ut, Netanyahu kommenterte ikke møtet.

Verten antydet at partene var blitt enige om ikke å kommentere konkrete fremskritt før en omfattende overenskomst foreligger, men kroppsspråket til Israels statsminister og palestinernes president demonstrerte tydelig skuffelse.

Partenes samtaler med USAs utenriksminister Madeleine Albright i New York i helgen førte til det improviserte toppmøtet i Det hvite hus. Dermed startet også spekulasjonene om et umiddelbart gjennombrudd i krangelen om hvor mye land Israel vil gi palestinerne i denne omgang.

Fredsprosessen har vært helt fastlåst i halvannet år og det er bare måneder til fristen for en fullstendig avtale løper ut 4. mai neste år. Arafat har gjort det klart at han kommer til å ensidig erklære opprettelsen av en palestinsk stat, dersom det ikke snart blir bevegelse i forhandlingene.

(NTB)