Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tomhendte tabberanere

Mennene som ranet en pengetransport ved Stovner senter i Oslo i går kveld, ble ikke mye rikere. De har kommet seg unna med lite penger - hvis de fikk med seg noe i det hele tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ranerne slo til mens pengetransporten fra Sikkerhet & Etterforskningssentralen (SES) hadde stanset ved senteret. De to transportørene fra SES, en mann i begynnelsen av 20-årene, og en mann i begynnelsen av 30-årene, ble truet med pistol og AG3-gevær. En av ranerne stakk av med pengetranportbilen, og satt den i brann ved Idas vei på Høybråten. Den andre raneren rømte i en rød Ford Transit, som også ble funnet i full fyr.

Daglig leder Gjermund Thoresen ved SES vet foreløpig ikke hvor mye penger ranerne fikk med seg.

- Jeg har sjøl vært ved den utbrente pengetransporten og har ikke inntrykk av at ranerne var spesielt profesjonelle. Så vidt jeg kunne se var alle pengekoffertene i bilen.

Temperaturen var svært høy under bilbrannen.

- Setene, traller og annet inventar var brent ned. Koffertene og nummerskiltet var smeltet. Det lå utbrente pengesedler i bilen. De var farget grønne etter at fargeampullene i koffertene eksploderte, sier Thoresen.

Siden SES begynte med tyngre pengetransporter, er de forsøkt ranet minst to ganger. Første gang var 14. januar i år, da det var et ransforsøk mot DNB på Løren i Oslo. Tre menn er varetektsfengslet for ransforsøket. Andre gang var i juli, da de slo til mot en pengetransport på Vinterbro. En svensk låsesmed er varetektsfengslet.

Ingen er foreløpig pågrepet for gårsdagens ran.