Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tomme for bensin, utløste leteaksjon

Unggutter ropte om hjelp, men kom seg til land på egenhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 22.44 i går kveld fikk politiet melding om at det var hørt rop om hjelp fra sjøen utenfor Justøya vest for Lillesand.

- En mann skal ha hørt flere personer rope om hjelp, men han har ikke selv sett de som ropte, sa redningsleder Ben Wikøren ved Hovedredningssentralen Sola til Dagbladet.no i natt.

Noe seinere ble saken oppklart da ei mor ringte politiet.

- Guttene hennes på tolv og fjorten hadde gått tomme for bensin og hadde ropt om hjelp. Men de hadde klart å ro seg til land på egenhånd, forteller operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt.

Klokka 22.32 i går, fikk politiet inn en annen nødmelding fra samme område. Fra ei tresjekte med tre personer og en hund om bord. De meldte at de befant seg ved Homborsund, øst for Lillesand, hvor de drev uten ror.

Da de etterhvert ble lokalisert, befant de seg et stykke lengre vest, like ved Justøya, i det samme området som det andre søket.

- Det var en stund et dillemma, og vi lurte på om dette var samme sak, sa operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Tre menn

En luftambulanse fra Arendal, redningsskøyte og flere båter startet søket da den første meldingen kom inn. Det var luftambulansen som lokaliserte tresjekta.

Tresjekta ble møtt av redningsskøyta, og tauet inn mot Lillesand.

De tre mennene om bord fortalte at de ikke hadde ropt om hjelp på noe tidspunkt.

Gutt og jente

Politiet kontaktet igjen mannen som hadde hørt ropene. Han mente bestemt å ha hørt en gutt og ei jente, og et personnavn skal ha blitt ropt ut.

Sea King-helikopteret var på plass litt før midnatt, og søket fortsatte

Klokka 00.32 fikk politiet en telefon fra ei mor fra Justøya. Hun hadde vært i Lillesand sammen med barna. Mens hun hadde kjørt bilen hjem, tok de båten. Halvveis skal de imidlertid ha gått tomme for bensin, og ropte om hjelp. De er nå kommet på land og er vel hjemme.

- Vi mener det er denne gutten og jenta melder har hørt. Navnet han hørte bli ropt, er til forveksling likt guttens navn. Vi vil derfor avslutte søket, sier operasjonslederen klokka 01.00.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling