Tomme for salt i Kina

Tror det beskytter mot radioaktiv stråling.

HAMSTRER SALT: Kunder i kø for å kjøpe salt i en matbutikk i Beijing i Kina i dag etter at et misforstått rykte gikk på at salt fungerer som beskyttelse mot stråling. Foto: AP/Ng Han Guan/SCANPIX
HAMSTRER SALT: Kunder i kø for å kjøpe salt i en matbutikk i Beijing i Kina i dag etter at et misforstått rykte gikk på at salt fungerer som beskyttelse mot stråling. Foto: AP/Ng Han Guan/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ved Fukushima-kraftverket  i Japankjemper 180 arbeidere en intens kamp for å forhindre at en atomkatastrofe skal spre seg over Japan og potensielt til andre nærliggende land.

Nå er det avfallslagrene for radioaktivt brensel som utgjør den største trusselen.

Ifølge Statens strålevern er avfallslagrene som store svømmebasseng som brenselstavene står nede i. Bassengene er trolig skadd i jordskjelvet og vannstanden synker.

Vannet er viktig for avkjøling og for å skjerme stråling. Hvis lagrene blir tommer er det stor fare eksplosjoner og brann. Man forsøker med å fylle bassengene med hjelp av brannbiler, vannkanoner og helikoptre, men har ikke lykkes enda. Arbeidet fortsetter i morgen.

Alle menneskene som er evakuert skal være i sikkerhet. Det samme gjelder de rundt 39 millioner menneskene som bor i og rundt Tokyo.

Men frykten har likevel spredd seg til andre land.

Nyhetsbyrået AP melder at i Beijing og Shanghai i Kina så er butikkene i ferd med å gå tom for salt fordi man har fått et misforstått inntrykk av at dette kan beskytte mot stråling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer