Kushner-plan for Midtøsten-fred

- Tomme løfter og annonsør-klisjeer

Hva kan Jared Kushners fredsplan sammenliknes med? En luksusbåt i ørkenen, ifølge israelsk kommentator.

VIL LAGE FRED: Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, har fått oppgaven om å lage fred i Midtøsten, og holder en todagers konferanse i Bahrain. Den går under navnet Fred til velstand. Foto: Reuters TV / Scanpix
VIL LAGE FRED: Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, har fått oppgaven om å lage fred i Midtøsten, og holder en todagers konferanse i Bahrain. Den går under navnet Fred til velstand. Foto: Reuters TV / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«I dag handler det ikke om politiske saker. Målet med dette arbeidsverkstedet er å tenke på disse utfordringene på en ny måte. Å jobbe sammen for å skape en konkret plan og forsøke å nå den. Se for deg en ny virkelighet i Midtøsten …»

Slik startet Jared Kushner, Donald Trumps svigersønn, som har som oppgave å lage fred i Midtøsten sin tale til delegatene på hans fredskonferanse som avholdes i Bahrain.

- Trenger hukommelsestap

Nå er det økonomi og ikke politikk som skal skape fred og tillit mellom partene, som ikke er på plass i Manama.

Kushner og Trump prøver å lokke palestinske ledere med over 200 milliarder kroner for å få dem tilbake til forhandlingsbordet, men med færre krav enn i tidligere fredsforhandlinger.

Palestinerne nekter, sier de har hørt Kushners løgner før og kaller det hele tøv.

Den israelske avisa Haaretz har en rekke kommentarer i forbindelse med den pågående konferansen, som skal gi «århundrets fredsavtale» mellom israelere og palestinere, ifølge president Trump sjøl.

«Det økonomiske arbeidsverkstedet er viktig. Ikke fordi det vil lede til fred: Den vil ikke det», skriver Anshel Pfeffer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer