- Tomme løfter

- Politikerne kommer med masse ord foran hvert valg. Men ingenting skjer. Derimot blir det flere fattige, sier slumsøster Marit Solli. I går kveld punkterte hun og funksjonshemmede Hilde Brandsberg debatten om velferdspolitikk i TV2s «ValgHolmgang».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solli har lang fartstid fra Frelsesarmeens arbeid med fattige i Oslo. Hun har ikke særlig tro på at velferden blir bedre etter dette valget heller.

- Vi som arbeider med disse menneskene ser ikke noe resultat av politikernes løfter. Jeg vet at det hver måned vil komme mellom 500 og 600 til oss for å få hjelp. Det mest skremmende er at de kommer til oss for å få dekket sine dagsbehov for mat. Andre ting, luksus og fornøyelser er fremmedord for disse menneskene, sier Solli.

Velferdsdebatten på TV2 i går ble politikernes kamp seg imellom om hvem som ville gi mest til alle tenkelige grupper. SVs Kristin Halvorsen og Frp's John Alvheim ville gi mest, Valgerd Svarstad Haugland, Høyres Inge Lønning og Ap's Hill-Marta Solberg ville også gjøre noe, men på langt nær så mye.

Først da programleder Oddvar Stenstrøm trakk fram hverdagseksemplene fra Velferds-Norge, fikk pipa en annen lyd.

Da funksjonshemmede Hilde Brandsberg fortalte hvordan hun og hennes datter hadde overlevd på 2200 kroner måneden, slo politikerne øynene ned. Og da lederen for Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo, Marit Solli, fortalte om økende forskjeller, var debatten på mange måter punktert.

GJORDE INNTRYKK: Marit Solli, leder for Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo, og funksjonshemmede Hilde Brandsberg (i bakgrunnen) gjorde inntrykk på både politikere og seere. Brandsbergs historie var så sterk at trondheimsmannen Bjørn W. Lunde, på sparket ga henne 4000 kroner i måneden i et år.