Tomme sengeplasser i jula - frykter rush på nyåret

Måtte avvise 70 mennesker på det verste. Nå er køene borte - inntil videre.

STORT BEHOV: Lang kø for bostedsløse ved Oslo Røde kors i Christian Krogs gate i januar 2014.Foto: Monica Strømdahl / Aftenposten / NTB Scanpix
STORT BEHOV: Lang kø for bostedsløse ved Oslo Røde kors i Christian Krogs gate i januar 2014.Foto: Monica Strømdahl / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens de kalde blå kryper under 20, sørger blant annet Røde Kors og Kirkens Bymisjon for at de som trenger det har en ren og trygg seng å sove i. Eller akutt overnatting for fattige tilreisende i Oslo, som tilbudet heter.

- For den symbolske sum av 15 kroner kan de kreve noe. Rent sengetøy og trygghet i det minste, forteller prosjektleder ved Kirkens Bymisjon, Morten Skåttet.

Han mener betalingen gjør noe med selvfølelsen. Nå har julefreden senket seg i lokalene.

Hjem til jul - Jeg tror en del har dratt hjem til jul. Mange har veldig sterke juletradisjoner, forteller daglig leder i Oslo Røde Kors, Randi Hammerstrøm og legger til at de hadde nesten 20 senger ledig i natt.Hun er svært fornøyd med at de nå klarer å si ja til alle som banker på døren. Oslo Røde Kors har 50 sengeplasser til mennene, mens Kirkens Bymisjon har 50 sengeplasser til kvinnene og de over 60 år. Hos Røde Kors måtte de i høst avvise folk nesten hver dag fordi de ikke hadde plass til alle, ifølge Hammerstrøm. Nå som julefeiringen har startet står flere senger tomme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer