Tommelen opp for utbyttemaskin

Bouvet har vært en av de sterkeste teknologiaksjene på Oslo Børs i år. Sparebank 1 Markets tror det er mer å hente.

BOUVET: Aksjen har hatt en fin start på børsåret 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BOUVET: Aksjen har hatt en fin start på børsåret 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Finansavisen): Bouvet steg 5,5 prosent i forrige uke etter at selskapet la frem sine kvartalstall tirsdag. Trolig hjalp det også at Sparebank 1 Markets tar opp dekning på IT-konsulentselskapet, som nå er inne i sitt 12. år på Oslo Børs.

Totalt har Bouvet steget med 17,4 prosent i 2019, langt bedre enn hovedindeksens oppgang på 8,4 prosent.

Buffet og Munger

Med tittelen «Selv Buffet og Munger bør være imponert» argumenterer Petter Kongslie hvorfor han mener Bouvet er et godt kjøp, og sikter til investorlegenden Warren Buffet og hans partner i Berkshire Hathaway, skriver Finansavisen.

Innledningsvis trekker Kongslie frem at Bouvet har klart å levere en gjennomsnittlig vekst (organisk) på rundt 14 prosent over de ti seneste årene.

- Bouvet har i den samme perioden maktet å levere en gjennomsnittlig egenkapitalavkastning på nær 50 prosent og betalt tilsammen 840 millioner kroner i form av utbytter og tilbakekjøp av aksjer med en årlig direkteavkastning på 7 prosent, skriver Kongslie.

Utbyttekapasitet

I analysen peker Kongslie på at kun svenske B3 consulting group matchet nordmennene på vekst (12 måneder pr. 3. kvartal) med 23 prosent mot 16 prosent.

- Justerer man for uorganisk vekst, så vokser Bouvet raskere enn selskapene i vårt utvalg.

Nedover i regnearket leverer Bouvet og konsernsjef Sverre Hurum EBITDA-marginer på toppnivå.

- EBITDA-marginene, som er svært viktig for disse kapitallette selskapene, sier noe om utbyttekapasiteten. Med en 12 måneders løpende margin på 11,1 prosent, såvidt under HiQ på 11,5 prosent, ligger Bouvet høyere enn sammenlignbare selskaper, skriver Kongslie.

Han mener det er et godt bevis på at Bouvet er en av stjernene i det norsksvenske konsulentmarkedet, og at selskapet fortjener en prising på linje med HiQ, og legger til at i 2018 leverte Bouvet en EBITDA-margin på 11,7 prosent, 0,3 prosentpoeng bedre enn HiQ, skriver Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Analytiker overrasket over sterke priser

Tøffere tider for banken til Astrup, Sveaas og Hagen