Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tømmer ukrainske banker i panikk

Ny grense for daglige uttak på 9 000 kroner.

 ENDELØSE MINIBANKKØER:  Ukrainere tar ut penger fra sine bankkonti i panikk,  og nå har myndighetene innført en daglig grene for kontantuttak. Her en lang minibankkø i byen Lviv vest i Ukraina allerede 20. februar. Foto: Jurij Dyachyshyn, AFP/NTB Scanpix.
ENDELØSE MINIBANKKØER: Ukrainere tar ut penger fra sine bankkonti i panikk, og nå har myndighetene innført en daglig grene for kontantuttak. Her en lang minibankkø i byen Lviv vest i Ukraina allerede 20. februar. Foto: Jurij Dyachyshyn, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I frykt for at banksektoren skal falle sammen, har kriserammede Ukraina innført en begrensning som tilsvarer 9 055 kroner i norsk valuta for daglige bankuttak.

Ukrainas økonomi er i krise, noe som blant annet har skapt frykt for et såkalt bankrun.

Det innebærer at folk nærmest i panikk tar ut pengene sine fra Ukrainas banker, som deretter faller sammen.

Sentralbanken innførte fredag derfor en uttaksbegrensning på 15.000 hryvnja, som er Ukrainas valuta, per dag. Beløpet tilsvarer 9.055 kroner.

Hryvnjaen har svekket seg med nesten 20 prosent siden nyttår på grunn av den harde konflikten mellom opposisjonelle demonstranter og regimet til nå avsatte Viktor Janukovitsj.

(NTB-AFP).


 PENGEPANIKK:  Den ukrainske valutaen hrynja har gått ned 20 presnet i verdi siden nyttår. Her utenfor et vekslingskontor i Kiev tidligere i februar. Foto: Gleb Garanich, Reuters/NTB Scanpix.
PENGEPANIKK: Den ukrainske valutaen hrynja har gått ned 20 presnet i verdi siden nyttår. Her utenfor et vekslingskontor i Kiev tidligere i februar. Foto: Gleb Garanich, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hele Norges coronakart