Tømmer ut 144 millioner liter drikkevann etter at mann tisset i reservoaret

Amerikansk 19-åring kan vente seg smekk på pungen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det vil nok av mange oppfattes som et piss i havet, men likefremt er vannverket i den amerikanske byen Portland klar på at de ikke vil servere selv en dråpe urin i drikkevannet.

Derfor vil de tømme ut svimlende 144 millioner liter vann fra friluftsreservoaret Mt. Tabor etter at overvåkingskameraene knep en 19-åring i å urinere i reservoaret natt til onsdag.

Må tømme - Selv om helserisikoen er minimal, koker det ned til at vi forventes å levere vann som er rent, kaldt og pålitelig. Det inkluderer ikke urin. I alle fall ikke fra folk, sier vannverkssjef David Shaff til regionsavisa The Oregonian.

Overvåkingsvideoen viser fem unge menn med rullebrett som driver dank nær porten til reservoaret rundt klokka ett om natta. Tre av dem rusler så mot reservoaret, hvor en av dem stopper.

Bare en drøy meter unna skiltet som forteller at det er drikkevann han nå har siktet seg inn på, trekker han ned buksene og gjør sitt fornødende mellom gjerdestolpene og ned i vannbassenget.

Tok bilder - Det er idiotisk. Du kan se skiltet som sier «Dette er ditt drikkevann. Ikke spytt, kast, eller dump noe i det.». Med mindre han er fra Nord-Dakota og akkurat har flyttet hit, må han ha skjønt at dette var drikkevann, sier Shaff.

Referansen til Nord-Dakota er ment humoristisk.

Også de to kameratene gjorde seg bemerket foran overvåkingskameraene. De klatrer på gjerdet, og den ene kan ha plasket sine føtter i vannet. Så brukte gutta litt tid på å dokumentere skøyerstrekene sine med mobilselfies.

Koster flesk Det gjorde det enklere da vannverkets egen sikkerhetsvakt og politiet i Portland satte kursen mot stedet. De stoppet en bil, og fant de tre mistenkte, som nå er siktet for inntrengning og urinering på offentlig sted. Det er uklart om siktelsen vil bli utvidet med tanke på den omfattende uttømmingen av drikkevann som vil følge av den nattlige tissetrangen.

Utskifting av vannet vil koste drøye 200 000 kroner, melder vannverket. Det er en regning som kan svi på pungen om 19-åringen får den.

Men det er ikke første gangen vannverket utsettes for menneskelige utskeielser. I 2008 ble et ungt par knepet i å nakenbade. De ble dømt til 16 timers samfunnsstraff hver. For tre år siden måtte de tømme ut 30 millioner liter vann etter at en 21-åring fra Molalla tisset i et av naboreservoarene.

Føderale myndigheter har gitt både Portland og andre byer med friluftsreservoarer om å dekke til disse. Men det er en langvarig prosess som fremdeles utkjempes både politisk og byråkratisk i USA.