Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tømmerås beklaget

Stortingsrepresentant Ane Sofie Tømmerås (Ap) beklaget overfor Arbeiderpartiets stortingsgruppe at hun hadde ordlagt seg «på en måte som kunne misforstås» i saken om Ap-kvinnenes tipshefte til lekdommere i domstolene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I et kort innlegg beklaget jeg måten jeg ordla meg på, sa en ordknapp Tømmerås etter møtet.

Parlamentarisk nestleder Tom Thoresen sier at gruppen tok beklagelsen til etterretning, og at saken er uten av verden for stortingsgruppens vedkommende.

Han sier også at det ikke var noen debatt etter Tømmerås sin beklagelse. Thoresen vil ikke være med på spekulasjoner om Tømmersås sin troverdighet i gruppen.

- Ane Sofie Tømmerås er en oppegående politiker, og det vil hun fortsatt være, er det eneste han ønsker å si.

Da Ap-kvinnenes tipshefte til partiets lekdommere ble kjent, vakte det sterke reaksjoner. En av dem som kritiserte var høyesterettsjustitiarius Carsten Smith. Han kalte blant annet heftet «et overtramp overfor domstolene».

Tømmerås ga senere uttrykk for at hun hadde snakket med Smith, og at han hadde nyansert kritikken. Faktum var imidlertid at det ikke hadde vært noen kontakt mellom de to.

(NTB)