Tømmermenn for Reinås

Norske Skog fikk skikkelig juling på Oslo Børs etter varsel om emisjon. DnB fikk bank og tippet for første gang i år under 30 milliarder koner i verdi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er de store og etablerte selskapene som omsettes på børsen for tiden. Blant de 20 mest omsatt aksjene på Oslo Børs er det kun etablerte selskaper med begge ben trygt plantet i 'den gamle økonomien'. Unntaket er nær sagt som vanlig 'aksjeopsjonen' Opticom, som falt 6,2 prosent og sluttet på 713 kroner denne tirsdagen.

Norske Skog ble tirsdagens mest omsatte. Norske Skog endte høyt oppe på taperlisten etter at selskapet meldte om et nytt stort oppkjøp.

Man kan beskylde konsernsjef Jan Reinås for mye rart, men passiv er han ikke. Det er under etter år siden han gjennomførte norgeshistoriens største oppkjøp - kjøpet av Fletscher Challenge for godt over 20 milliarder kroner. Siden har han blant annet lagt inn bud på kanadiske Pacifica (ennå ikke gjennomført), og han har solgt en rekke massefabrikker. Reinås og hans menn har også fått igjennom en sammenslåing av aksjeklassene og ryddet opp i finansene.

Men Reinås er en rastløs mann. For kort tid siden flagget han interesse for koreanske Hansols eierandel i Pan Asia Paper, som forøvrig ble etablert av Norske Skog, Hansol og kanadiske Abitibi da Asia-krisen raste som verst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer