NÆRT: Tommy Nilsen kom kjørende like etter skredet. Nå er han isolert på hytta. Foto: Privat
NÆRT: Tommy Nilsen kom kjørende like etter skredet. Nå er han isolert på hytta. Foto: PrivatVis mer

Tommy isolert etter snøskred: - Det var nå nesten like greit

Kom kjørende rett etter snøskredet. - Nå sitter jeg bare og venter på at fotballkampen skal starte.

(Dagbladet): - Ja, nå er jeg sperret inne. Jeg er snart 50 år, og har kjørt på denne veien i 18 av dem. Men det er første gang jeg er isolert, sier Tommy Nilsen.

Torsdag var han på jobb med søppelbilen, og kom kjørende på fylkesvei 348 på Arnøya i Skjervøy kommune i Troms. Men i det han passerte en sving, var det plutselig stopp. Like foran ham var veien stengt av et stort snøskred.

- Det må ha gått svært kort tid før jeg kom, for det var fremdeles støv på veien da jeg gikk ut for å se, forteller Nilsen til Dagbladet.

Det var avisa Nordlys som først omtalte saken, og skredet som har gått mellom Akkarvik og Langfjordbotn.

Hell i uhell

Snøskredet var imidlertid bare en ting. For med veien stengt, var eneste mulighet for å komme seg til Arnøyas fergeleie også blokkert.

Dermed måtte Nilsen innse at han var isolert på ubestemt tid.

- Men jeg hadde flaks! Tilfeldigvis har jeg hytte her ute, og den er på samme side av skredet som jeg befant meg på. Så jeg snudde bilen og kjørte hit. Her har jeg mat for flere dager, så jeg sulter ikke ihjel. Nå venter jeg bare på å få sett en god fotballkamp i kveld, så det var nå nesten like greit å få litt ekstra tid her, sier Nilsen og humrer.

Håper på rassikring

Og det blir i alle fall fredag før sjåføren kommer seg hjem fra hytta. Allerede tidlig torsdag meldte Statens vegvesen at veien ikke blir åpnet før tidligst fredag. Med det må Nilsen og deler av øyas drøyt 300 innbyggere smøre seg med tålmodighet.

Selv om sjåføren tar situasjonen og hyttetilværelsen med ro, ser han også svært alvorlig på utviklinga i området han kjører daglig.

- Det har vært utrolig mange ras og skred her de senere åra. En vakker dag går det liv, for det er jo bare flaks at man ikke havner midt oppi det. Det er sagt at de skal starte rassikring her i 2018, og det håper jeg virkelig at de gjør, for det trengs, sier Nilsen, som håper veien åpner igjen fredag så han kommer seg på jobb.