Tommy Sandal (43) gikk på jakt som sjuåring. I dag er han fangstmann på Svalbard. Slik lever Norges råeste jeger

- Å ta vare på hele ressursen bør være et viktig grunnprinsipp for alle som driver med jakt og fangst.

JOBB OG LIDENSKAP: Tommy Sandal bor vekk fra familien store deler av året for å være fangstmann på Svalbard. Fangsten går til eget forbruk, og mye selges videre. I denne artikkelen forteller han jobben - og lidenskapen. Alle foto: Sverre C. Jarild
JOBB OG LIDENSKAP: Tommy Sandal bor vekk fra familien store deler av året for å være fangstmann på Svalbard. Fangsten går til eget forbruk, og mye selges videre. I denne artikkelen forteller han jobben - og lidenskapen. Alle foto: Sverre C. Jarild Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tommy Sandal (43) lever ut det som for mange er drømmen – å tilbringe livet i ødemarka og leve av jakt og fangst. I barneårene i Røldal jaktet han trost med sprettert og pil og bue, etterfulgt av mange år som jeger og naturoppsynsmann rundt omkring i Norge.

For 10 år siden gikk drømmen i oppfyllelse da han etablerte seg som jeger og fangstmann på Svalbard. Siden har Tommy levd et fangst- og jaktliv omgitt av isbjørner, mørke store deler av året og ekstremvær.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer