Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tommy Sharif er løslatt

Usikkert om det er endringer i siktelsen mot dekkselgeren.

LØSLATT: Tasawer «Tommy» Sharif (39) slo seg opp på salg av billige dekk, men geskjeften har de seinere åra gått trått. Nå er han siktet for å ha tappet konkursboene sine for penger. Foto: Knut Falch / SCANPIX
LØSLATT: Tasawer «Tommy» Sharif (39) slo seg opp på salg av billige dekk, men geskjeften har de seinere åra gått trått. Nå er han siktet for å ha tappet konkursboene sine for penger. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tommy Sharifs forsvarer, Sol Elden, bekrefter overfor Dagbladet at hennes klient nå er løslatt. Hun vet derimot ikke om det er noen endringer i siktelsen som i utgangspunktet var grov bounndragelse.

- Han satt i avhør i formiddag, og han har gjort det han kan for å bistå og samarbeide med politiet, sier hun.

Forsvareren forteller videre at Sharif ikke erkjenner straffeskyld etter siktelsen, og understreker at han nå vil gjøre alt han kan for å få denne saken ut av verden.

- Jeg tror han er opptatt av å fortsette det samarbeidet, og han har fått råd fra oss om å forholde seg til politiet og ikke til pressen, sier Elden.

- I startfasen Politiadvokat Charlotte Visdal Benneche ved Romerike politidistrikt bekrefter at begge de siktede - Tommy Sharif og broren - er løslatt, mens siktelsene blir opprettholdt.

- Politiet er i startfasen av det vi regner med blir en omfattende etterforskning i samarbeid med Skatt Øst. Vi vil videre avvente rapportert fra skatteetaten og bostyrer vedrørende bokettersyn og boinnberetninger, sier politiadvokat Charlotte Visdal Benneche i en pressemelding onsdag.

Etterforskningen vil med andre ord fortsette med uforminsket styrke selv om Sharif nå er løslatt.

- Etter gårsdagens oppslag har politiet mottatt flere tips fra publikum som vi følger opp, sier hun.

Pågrepet i går Tommy Sharif er siktet for såkalt grov bounndragelse i forbindelse med konkursbegjæringen for alle de ni selskapene hans. Unndragelsen dreier seg om millionbeløp og Sharif har sittet på politihuset på Lillestrøm siden i går morges, da han ble pågrepet i brorens dekkbutikk på Alnabru i Oslo.

Politiet gjennomsøkte i går Sharifs hjem, lillebrorens butikk, et lager på Nedre Romerike samt regnskapsførerens lokaler, hjulpet av en såkalt valutahund. Resultatet ble at de fant «et betydelig beløp penger».

Dekksalgsmannen har sittet i avhør både i går og i dag, og ifølge sin advokat Sol Elden samarbeider han med politiet. Lillebroren er er siktet for heleri, i hht. straffelovens paragraf 317. Ifølge sin advokat Solveig Høgtun stiller han seg uforstående til siktelsen, og forventer å bli løslatt.

Gjort beslag Tidligere i dag sendte Romerike politidistrikt ut en pressemelding i forbindelse med pågripelsen av Tommy Sharif (39) og ransakingen på fire forskjellige steder på Romerike og i Oslo.

- Det er tatt beslag i dokumenter, datautstyr og penger. Politiet vil de nærmeste dagene jobbe sammen med skatteetaten med å få oversikt over beslaget, skriver politiadvokat Charlotte Benneche i meldingen.

Hun opplyser at politiet har mottatt flere tips fra publikum i kjølvannet av pågripelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!