<strong>PÅGREPET:</strong> Tommy Sharif (39). Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
PÅGREPET: Tommy Sharif (39). Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

Tommy Sharif pågrepet

Siktet for grov bounndragelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere «dekkongen» Tommy Sharif (39) er pågrepet av politiet, siktet for såkalt grov bounndragelse, melder Dagens Næringsliv.

I avhør Pågripelsen skjedde i 09-tida, i lokalene til et firma i Oslo som drives av Sharifs bror. 39-åringen er fraktet til politistasjonen i Lillestrøm, der han sitter i avhør med Romerike politidistrikt, som var hjemdistriktet for hans dekkvirksomhet.

- Han ble pågrepet på bakgrunn av opplysninger fra bostyrer og skatteetaten. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, og han sitter nå i avhør, opplyser Bjørn Ivar Thune, leder for politidistriktes økonomiteam, til Dagbladet.

Thune opplyser at Sharif er siktet etter straffelovens paragraf 283. Siktelsen har en strafferamme på seks års fengsel.

Politimannen understreker at etterforskningen er på et tidlig stadium, og at det ennå ikke er tatt stilling til om Sharif skal begjæres fengslet.

Ni selskaper Sharif er hovedperson i hele ni selskaper, men alle disse er begjært konkurs. Bobehandlingen har foregått ei tid i Nedre Romerike tingrett, og i går ble det avsagt kjennelse der det bl.a. slås fast at 39-åringen har overført 2,9 millioner kroner til seg selv fra selskapene i 2013/14; beløpene ble ikke innmeldt til skattemyndighetene, skriver Nettavisen.

Under bobehandlingen i retten er det også avdekket at flere av Sharifs selskap ikke overholdt regnskapsplikten, ga ulovlige lån i millionklassen og ble drevet for kreditorenes regning. Regnskapsdata er forsvunnet, bl.a. er en server og flere harddisker som Sharif hadde tilgang på, ikke å oppdrive. Han har fått ei uke på seg til å framskaffe disse.

Advokat Christian Lundin, som er bobestyrer for alle de ni selskapene, har Sharif systematisk tappet selskapene for penger foran konkursbehandlingen, og således tilegnet seg kreditorenes penger. Fra 2012 til 2015 er det avdekket overføringer til Sharif privat på 7 millioner kroner, hvorav 3,2 millioner bare i år, skriver Romerikes Blad.

- Brukte sønnens konto Skattemyndighetene krever Sharif for 1,3 millioner kroner. Et tilsvarende beløp er frosset på kontoen til sønnen hans. Ifølge bostyrer Lundin, satte Sharif i april inn nærmere halvannen million kroner på kontoen, som det er registrert stor aktivitet på siden. Lundin hevder at pengene på sønnens konto tilhører Sharifs selskap.

Sharif slo seg opp på dekksalg på slutten av 90-tallet, da han og faren drev geskjeften hjemme i Skedsmo kommune. Veksten la grunnlaget for det store dekksenteret han åpnet i 2007, men han trappet etter hvert ned virksomheten for å satse på nettbutikk. I mai i år ble dekksenteret tvangssolgt, skriver Nettavisen.
 
Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer