Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Tommy var en flott gutt»

Stort engasjement, erfaren soldat, en god kollega og en flott gutt. Tommy Rødningsby ble drept bare en måned før han skulle hjem til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grenader Tommy Rødningsby (29) var på vei tilbake fra et oppdrag utenfor den afghanske hovedstaden Kabul da han ble drept søndag. Drapet skjedde bare fire uker før totningen skulle reise hjem til Norge.

- Han hadde et engasjement for det som gikk på vår deltakelse i slike operasjoner. Dette var en del av hans liv. Derfor er det tragisk at hans tjeneste skulle ende slik, ikke minst for hans nærmeste familie. En flott gutt er borte, sier ordfører Hans Seierstad i Østre Toten. Han kjente godt Rødningsbys familie.

Tar vare på familien

- Vi kjenner hverandre veldig godt her, og våre tanker går umiddelbart til hans nærmeste. Hans foreldre har mistet en sønn, og søsknene har mistet en bror, sier Seierstad.

I lokalsamfunnet har folk nå stilt spørsmål ved Norges deltakelse i slike operasjoner, men Seierstad ønsker foreløpig å fokusere på tapet av 29-åringen.

- Det vil komme tanker og spørsmål i kjølvannet av et slikt drap, men det har vi lagt til side foreløpig. Det viktigste nå er å ta vare på hans nærmeste.

En ressursperson

Presse- og informasjonsoffiser ved Fellesoperativt hovedkvarter, løytnant Geir Løvhaug, sier Tommy Rødningsby var en erfaren soldat med solid bakgrunn.

- Tidligere har han blant annet tjenestegjort på Balkan. Han beskrives som en rutinert soldat og en god kollega. Rødningsby var helt klart en ressursperson, sier Løvhaug.

29-åringen og 230 andre soldater reiste til Afghanistan i mars. Oppgaven er å patruljere gatene i Kabul, og være synlige blant lokalbefolkningen. Da Rødningsbys patrulje ble beskutt, kjørte de i et åpent kjøretøy.

- De følte seg trygge i disse bilene, sier løytnant Geir Løvhaug.

HEDRET: Den drepte soldaten, Tommy Rødningsby (29) fra Skreia på Østre Toten, ble i går hedret av sine kolleger i Camp Invictia i Afghanistan.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media