Tomra mot gamle høyder

Tomra-aksjen dominerer handelen på Oslo Børs mandag og den er på full fart tilbake til gamle toppnivåer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Tomra det dreier seg om i tidlig handel på Oslo Børs mandag formiddag. Aksjen er på full retur mot gamle toppnivåer og trekker aksjemarkedet opp.

Investorene virker ellers lite skremt av nedgangen på Nasdaq fredag og IT-aksjene holder seg dermed bedre enn man kan kanskje kunne ventet. Markedet preges av at børsene i USA holder stengt i dag, og aktiviteten er lav. Ellers Europa er børsutviklingen blandet uten store utslag.

Totalindeksen på Oslo Børs er etter om lag én times handel opp 0,46 prosent til 1.376,86 poeng. Omsetningen på Hovedlisten utgjør 389 millioner kroner.

Aktiviteten er desidert størst i Tomra. Kursen begynte å gå fredag ettermiddag, og aksjen skjøt videre i været etter åpning i dag. Så langt er kursen opp 10,2 prosent til 178,50 kroner. Tomra-aksjer verdt 177 millioner kroner har skiftet eier.

Etter det Finanskanalen.no kjenner til har flere meglerhus blitt mer positive til aksjen etter at Tomra fredag la frem resultatet for fjerde kvartal. Blant annet skal Orkla Enskilda Securities og Sundal Collier ha blitt mer positive.

Fredag stupte IT-aksjene i USA på resultatvarsel fra industrilederen Nortel Networks. Sektoren falt også i sluttminuttene på Oslo Børs. I dag viser sektoren styrke og IT-indeksen er kun ned 0,3 prosent. Omsetningen i IT-aksjen er imidlertid meget lav.

InFocus er svakt opp til 200 kroner, omsatt for 62 millioner kroner. Kursen sluttet på 198,20 kroner i USA fredag. Eltek er uendret på 206 kroner til tross for at konkurrenten Power-One falt 11,6 prosent fredag. Ser man på utviklingen så langt i februar har Eltek klart seg svært bra.

StepStone faller nye 3,9 prosent til 8,60 kroner.

RCL faller én prosent til 253 kroner og legger en demper på markedet.

Flere rederier skal de neste dagene ut med tallene for fjerde kvartal. Mandag stiger ACL 3,5 prosent i forkant av sin resultatfremleggelse. Frontline skal i ilden om en uke og forventningene er høye. I dag er aksjen opp 3 prosent til 122 kroner. Tankaksjene hadde en god dag i USA fredag.

Her får du en bredere oversikt over utviklingen på Oslo Børs mandag.